ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Gezici Festival Ankara'daydı

Gezici Festival, Ankara’daki durağı olan Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Büyülü Fener Sineması’nda izleyici ile buluştu.

4.12.2014

Gezici Festival Ankara'daydı

Sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerine taşımayı amaçlayan Gezici Festival, Ankara’daki durağı olan Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Büyülü Fener Sineması’nda izleyici ile buluştu. Ankara’dan sonra Eskişehir ve Sinop’ta da sinemaseverlerle buluşacak olan Festival, Başkent izleyicisine Dünya ve Türkiye sinemasından unutulmaz filmler ve söyleşiler sundu.
Yola çıktığı 1995’ten bu yana 429 günde 23 kent ve 5 ülkede 56 bin kilometre yol kat eden Gezici Festival, bu yıl Murathan Mungan’ın seçtiği Rashomon, Blow up ve The Conversation filmlerini sinemaseverlerle buluşturdu.
MUNGAN’DAN "GERÇEĞE AÇILAN ÜÇ KAPI"
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşan Mungan, Konuşma (The Conversation) filminin izlenmesinin ardından filmler ve gerçeklik algısını sorgulayan bir söyleşi gerçekleştirdi.
Festival ekibinden Ahmet Gürata’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Murathan Mungan, söyleşinin ilk bölümünde filmleri seçme nedenlerini aktardı. Yazar, seçiminde kişisel sorgulamanın ağır bastığını, gerçeklik ve yalan algıları üzerine çok düşündüğünü, seçtiği yapıtlarında sözü edilen temaları işleyen başarılı filmler olduğunu sözlerine ekledi.
Mungan söyleşinin ikinci bölümünde ise Rashomon (Raşomon), Blow Up (Cinayeti Gördüm) ve The Conversation (Konuşma) filmlerini nasıl gördüğünü anlattı. Söyleşisinde sadece filmlerin konularından bahsetmeyen Mungan, kendisine bazı öykülerinde ilham veren sahnelerden ve hayatından kesitler de aktardı.
Mungan’ın filmler ve gerçeklik algısı üzerine kurduğu bağlarla ilgili “Gerçeğe Açılan Üç Kapı” söyleşisi sinemaseverler tarafından hayranlıkla izlendi.


Kaynak:
http://www.gercekgundem.com/kultur-sanat/88259/gezici-festival-ankaradaydi


Yorumlar
"Gezici Festival Ankara'daydı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Gezici Festival Ankara'daydı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.