ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve Şiir Derneği işbirliğiyle gerçekleşecek, 11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali 12 Şubat'ta başlıyor.

15.2.2019

11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

Festivalin bu yıl ki konuk ülkesi Azerbaycan. Festivale 12'si yurtdışından, 11'i Türkiye'den olmak üzere 23 şair ve yazar katılacak.

Modern Azeri Şiirinin Önemli Temsilcileri Bu Festivalde

Ülkemiz ve dünyanın önemli şair ve yazarlarını İstanbul'da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali'nin 11.'si; 12 Şubat akşamı saat 19.00'da Pera Müzesi'nde gerçekleşecek açılışla başlayacak. Festivale konuk olan şairlerin şiir dinletisi sunacağı açılışta, caz müziğin ünlü isimlerinden Şenay Lambaoğlu da bir konser verecek.

Onursal Başkanlığı'nı Doğan Hızlan'ın üstlendiği festivalin, bu yıl ki konuk ülkesi Azerbaycan. Bu kapsamda festivalde, Modern Azeri şiirinin önde gelen temsilcilerinden Ferit Hüseyin, Akşin Evren ve Selim Babullaoğlu şiir okumaları gerçekleştirecek. Şairler ayrıca Mehmet Can Doğan'ın yönetiminde gerçekleşecek konferansla da edebiyat tutkunlarıyla buluşacak.

"Çocuklarla Şiir ve Edebiyat", Şiir Kürsüsü" ve "Edebiyat Akademisi"

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali'nin gelenekselleşen "Edebiyat Akademisi" toplantılarında bu yıl şiir ve edebiyatımızın usta isimleri İskender Pala, Rüstem Aslan ve Seval Şahin okurlarla buluşacak. Festival kapsamında, genç şairlerin seslerini duyuracakları "Şiir Kürsüsü"nün yanı sıra çocukları şiir ve edebiyatla buluşturmak amacıyla iki özel etkinlik düzenlenecek. Bu kapsamda, 13 Şubat'ta Beyazıt Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde ve 14 Şubat'ta Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Mustafa Kutlu Kütüphanesi'nde "Çocuklarla Şiir ve Edebiyat" başlıklı iki etkinlik gerçekleşecek.

11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali'ne yurtdışından katılacak isimler şu şekilde:

Filistin'den Asmaa Azazieh, İspanya'dan Meritxell Cucurella-Jorba, Makedonya'dan Vladimir Martinovski, Arnavutluk'tan Ermir Nika, Bosna Hersek'ten Seida Beganoviç, Ukrayna'dan L?udmyla Diadchenko, Macaristan'dan Krisztina Tóth, Letonya'danLaima Kota ve Venezuela'dan Dannybal Reyes Umbría.

Festivale bu yıl ülkemizden katılacak isimlerden birkaçı şöyle:

Çiğdem Sezer, Hüseyin Akın, Mehmet Can Doğan, Gökhan Akçiçek, Çağla Meknuze, İsmail Karakurt, Sadi Karademir ve Oğulcan Kütük ise festivale bu yıl ülkemizden katılacak isimlerden bazıları.

Festivalin etkinlik mekânları ise; Pera Müzesi, Pera Palas, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi, Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi, Sultanbeyli Mustafa Kutlu Kültür Merkezi, Üsküdar Balaban Tekkesi, Beyoğlu İnsan Kitabevi ve Sultanahmet Şerefiye Sarnıcı olarak belirlendi.
 

Festival, geleneksel hale gelen "Şiir Hatları Vapuru" ile 16 Şubat Cumartesi günü son bulacak.Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali şimdiye kadar 42 ülkeden 350 şairi ağırladı.


Yorumlar
"11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.