ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

12.11.2018

37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.  (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 10-18 Kasım 2018 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de düzenlenecek 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı.

Ana teması "Hayatı Edebiyatla Kuşatmak" olan fuar panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan 300 farklı kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak. İmza günleriyle yazar ve okuyucuyu bir araya getiren fuara yurt içi ve yurt dışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor.

Islık Çalan Adam/Ara Güler Sergisi

Yakın zamanda hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ara Güler, TÜYAP'ta bir sergi ile anılıyor.  Ara Güler Müzesi'nin ilk yayını Islık Çalan Adam, Ara Güler'in görsel hikâyeciliğini farklı alanlardaki üretimleri üzerinden yeniden okumaya da davet ediyor.  

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi'nden derlenen biyografik öğeleri takip eden kitap aynı zamanda, 20'nci yüzyılın ikinci yarısında özellikle İstanbul ve Türkiye coğrafyasından fotoğraflarıyla uluslararası medyada görünürlük kazanan sanatçının İstanbul kent tarihine, bu coğrafyaya ait bireysel ve toplumsal hafızayı şekillendiren dönemlere ait kayıtların nasıl anlamlandırıldığına yoğunlaşarak; üreten, yazan, kaydeden ve aktaran bir hikâye anlatıcısı olarak Ara Güler'in dünyasını bir arada sunuyor. Sergi, 12'nci salonda fuar süresince ziyaret edilebilecek.

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile birlikte  fotoğraf, resim ve heykel gibi sanat dallarını barındıran 28. İstanbul Sanat Fuarı da (ARTİST) eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.

Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olan fuar, diğer ziyaretçiler için 8 TL olarak ücretlendiriliyor. Hafta içi 10:00-19:00, hafta sonu 10:00-20:00 saatleri arasında ziyarete açık olan fuar, 18 Kasım Pazar günü saat 19:00'da sona erecek. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Yorumlar
"37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.