ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 27'nci Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında '1071 Malazgirt Zaferi Kutlamaları' açılış programı düzenlendi.

23.8.2018

Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali başladı

Program, kurban ve kurdele kesilmesinin ardından Otağ çadırı önünde protokol konuşmaları ile devam etti.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban yaptığı konuşmasında, Ahlat'ın ekonomik olarak da kalkındırılması gerektiğini söyledi.

Bu tür etkinliğin gelecek yıllarda daha da artırılarak vatandaşların kullanımına sunulacağını ifade eden Çoban şunları söyledi:
"Başta Bitlis Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu'na Ahlât'ın tarihine verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum. 1018 yılında, Çağrı Bey İsfehan'dan sonra Moğol ve Harzemşahların baskıları sonucu bin yıl önceki başkenti Ahlât'a taşınmıştır. Orası burası. Hoş geldiniz bin yıl önceki başkentinize. Ülkemizin başkenti mutlaka Ankara'dır. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu bölgede de başkentin kardeşi olacak, ona her konuda destek olacak ama artık Kocaeli kadar büyük bir endüstri merkezi olacak, bölgenin Çukurovası konumunda olan bir Ahlat. İnşallah yakın bir tarihte kurduğumuz Şanlıurfa'da GAP, Erzurum'da DAP, Konya'da OAP diyebileceğimiz ticaret ve endüstri merkezlerinin bir örneğini inşallah Ahlat'ta kurarsak, Tuğrul Bey gibi bizim de hülyalarımız gerçek olacak." dedi.

Büyük milletler ve devletlerin geleneklerine, göreneklerine, tarihine sahip çıktığını belirten Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bu etkinliğin büyük önem taşıdığını belirtti.

"Cumhurbaşkanımızın pazar günü Malazgirt Meydanı'nda vereceği mesaj çok daha anlamlı olacaktır"

Ustaoğlu, "Bugün burada açılışını yaptığımız gelenek 2 bin 500 yıllık bir geleneğin tarihte iz bırakmış, bu milletin yeni kuşaklara anlatılması adına yapmış olduğumuz bu etkinliğin anlamı çok büyüktür. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde kutlayacağımız 1071 Malazgirt zaferinin 947'nci yılı daha da bir anlamlı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle önümüzdeki pazar günü, içinde geçirmiş olduğumuz bu kritik süreçte, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı inşallah Cumhurbaşkanımızın pazar günü Malazgirt meydanında vereceği mesaj çok daha anlamlı olacaktır. Onun için yaşlısından gencine, çocuğundan kadınına kadar herkesi pazar günü Malazgirt meydanına bekliyoruz. Bu birliğimiz, dirliğimiz için çok önemlidir. İşte özlenen ve beklenen buydu. Hep ne diyoruz: Ahlat bizim Anadolu'ya ilk giriş kapımızdır. Ahlat 8 binin üzerinde mezarı, şahideleriyle, Anadolu'nun tapusu olduğunu belgeleyen en önemli mekanımızdır. Onun için buraya hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Burada emeği geçen Okçular Vakfı'na, Ahlat Belediyesine ve Kaymakamlığına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Etkinlik alanının da hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ayşe Ergezen, İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül,  ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen de birer konuşma yaptılar.

Program el sanatlarının yer aldığı çadırların gezilmesi ile sona erdi. 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin programların yer alacağı etkinlik alanında geceleri de konserler verilecek.

Ahlat ilçesi Çarho mevkisinde hazırlanan etkinlik alanında düzenlenen açılışa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ayşe Ergezen, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, belediye başkanları, kaymakamlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Yorumlar
"Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.