Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
DersimliKiz
DersimliKiz

ÖLÜM DersimliKiz’e

Yorum

ÖLÜM DersimliKiz’e

( 1 kişi )

0

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

124

Okunma

ÖLÜM DersimliKiz’e

Bu şiirin hikâyesi, ölümün acı yüzünü ve geride kalanların yaşadığı derin yalnızlığı anlatıyor. Bir insanın ölümüyle aslında sadece bedeni kaybolmuyor; onun gülüşü, sesi, adımları, paylaşılan sofralar, kahve kokuları da sanki yarım kalıyor.

Şiirde Munzur, Pülümür ve Kırmızı Köprü gibi Dersim’in sembolleri yer alıyor. Çünkü DersimliKiz’in kalbinde ölüm bile doğa ile iç içe hissediliyor. Munzur’un suları artık sevilen kişinin nefesini taşır gibi, köprü taşları ise ağıtlarla yankılanır gibi betimleniyor.

Ölüm burada bir son değil, bir kapı olarak işleniyor. Kapı kapanıyor ama sevgi, dua ve hatıralar kalıyor. Giden, aslında anılarda yaşamaya devam ediyor. Geriye kalanların görevi ise onun için ağıt yakmak, dua etmek ve sevgisini yaşatmak.

Bu şiirin özünde şu var
Ölüm, bir ayrılık gibi görünse de sevgiyle hatırlayan kalpler oldukça ölümsüzlük de vardır.

ÖLÜM — DersimliKiz’e

Gecenin tam ortasında bir ışık söner,
Munzur’un sessizliği sarar her yanı.
Bir nefes daha çeker dünya, sonra iner,
Yavaşça kapanır gözler, kalır bir anı.

Rüzgâr uğrar kırmızı köprünün taşına,
Adımlarımızın sesi bir ağıta dönüşür.
Elveda değil bu, yalnız bir mola yalnızlığa,
Yürekte kalan sevda hiçbir zaman ölüşür.

Bir mektupla bırakılmış izler, eski fotoğraflar,
Kahvelerin dumanında saklı bir gülüş var.
Giden, yalnız göçmedi; bizimle kaldı anılarda,
Her akşam Munzur’a bakınca gelir o nazlı yar.

Ölüm, bir kapı belki — açılır, kapanır sessizce,
Kimi zaman bir hüzün, kimi zaman bir rahatlama.
Biz geride kalanların işi, onu sevgiyle anmak değil mi?
Bir dua, bir türkü, bir mum — hüzünle karışık bir armağan.

DersimliKiz, bil ki her kayıp bir öğretidir bize:
Sev, daha sık kavuş, bırakma elleri soğumaya.
Çünkü nerede olursan ol, her gece aynı göğe bakarız,
Yıldızlar fısıldar: “O da seninle, uyur, uyanır rüyalarda.”

— DersimliKiz

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Ölüm dersimlikiz’e Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ölüm dersimlikiz’e şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖLÜM DersimliKiz’e şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL