Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Adem önal
Adem önal

Bir yâr-im rıhtımda kaldı

Yorum

Bir yâr-im rıhtımda kaldı

( 4 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

160

Okunma

Bir yâr-im rıhtımda kaldı

Tan vaktinde başlar içimde bir gül kokusu
Yarimden kalma dudağında çay, gözlerinde buğu
Bir simidin yarısını cebime sakladım bu sabah
Diğer yarısı suskunluğuma yoldaş olur, olur ya…

Vapur geçer, rıhtım ıslak
Sema bir satır gibi açılır üzerime
Gurbet midir, aşk mı hâlâ tutunamam
Kelimeler beyhude, kelamlar eksik

Kağıt bekler kalemi, ben beklerim seni
Yalnızlıkla sarmaşık gibi sarmaş dolaşım
Sitem etmiyorum artık; içime sindirdim yokluğunu
Ama bil ki, gidişin bir gençliğin vedasıydı bana

Yalın bir umut kaldı geriye
Bir yarım sigara, bir buruk tebessüm
Tutunmak için değil, unutmamak için yazdım
Çünkü aşk bazen sadece…
bir şiirin içinde kalır.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Bir yâr-im rıhtımda kaldı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir yâr-im rıhtımda kaldı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir yâr-im rıhtımda kaldı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL