ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Menderes'te turuncu festival

Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenen...

1.12.2014

Menderes'te turuncu festival

Menderes Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Gümüldür Mandalina Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Menderes Belediyesi’nin, Gümüldür mandalinasının tanıtımı, üreticilerin desteklenip teşvik edilmesi ve ürünün yeni pazarlara ulaşması amacıyla ilkini düzenlediği Gümüldür Mandalina Festivali coşkuyla açıldı.

Gün boyu etkinlik
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, festivalin geleneksel hale geleceğini belirterek, "Menderes Belediyesi olarak ilçemize ilkleri yaşatmanın sözünü vermiştik. Bu sözlerimizden birisi de üreticimizin teşvik ve güçlenmesi. Bu kapsamda ilçenin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan mandalinanın tanıtımı, üreticilerimizin desteklenmesi adına bu festivali gerçekleştiriyoruz. Gümüldür Mandalina Festivali geleneksel hale gelecek. Mandalinanın seçtiği topraklarda her yıl artan bir coşkuyla festivalimizi gerçekleştireceğiz" dedi.
Gümüldür Mandalina Festivali’nin ilk günü gerçekleşen ’Çocuk Gözüyle Mandalina’ etkinliğinde miniklerin gerçekleştirdiği resim çalışmaları sergilendi. ’Gümüldür’den Mandalina Anıları’ adlı söyleşide ise yörenin mandalina emekçileri vatandaşlarla bir araya geldi. ’Mandalina Kabuklarıyla Yaratıcılık’ etkinliği ise renkli görüntülere sahne oldu. Sanatçılar mandalina kabuklarından yaptıkları birbirinden ilginç ve güzel çalışmaları festivale katılanlarla paylaştı. Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nden Doktor Mehmet Tutar, satsuma mandalinasının ıslah çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gün boyu süren etkinliklerin ardından Gümüldür Hasan Eren İlköğretim Okulu önünden festival alanına kortej yürüyüşü gerçekleşti. Festivalin ilk günü Haluk Levent ve Kurtalan Ekspres konseriyle sona erdi.

"Sözlerimizi tutuyoruz"
Festivalin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Menderes’te seçim çalışmalarını yürüttüğümüz sırada birçok önemli projenin hayata geçeceğinin sözünü vermiştik. Belediye başkanımız bu sözleri bir bir yerine getiriyor. Seçim zamanı verilen sözlerden en önemlisi Menderes’e hastane kazandırmaktı. Başkanımız yapmış olduğu çalışmalarla ilçenin 50 yıllık hayalini gerçekleştiriyor. İnşallah 2015 yılında Menderes 100 yataklı devlet hastanesine kavuşacak. Bir başka sözümüz ise Gümüldür-Menderes arasındaki yolu bölünmüş yol yapmaktı. Bu sözümüzü de tutuyoruz" dedi.


Kaynak:
http://www.yeniasir.com.tr/Yasam/2014/12/01/mendereste-turuncu-festival


Yorumlar
"Menderes'te turuncu festival" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Menderes'te turuncu festival ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.