ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. William Shakespeare Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Yakamozsakini

Yakamozsakini

25.11.2008 21:10:39

Nerden başlamalı ki bu eseri anlatmaya ? Şimdi bildik cümleler mi kullansam ? Beylik söylemler mi ?

Önce resimden başlamalı... Kapkara dalgalar altında yalnız bir adam. Sağ omzunda minik bir serçe. Dalgaların ortasında bembeyaz bir güvercin kanatlarıyla. Gece lacivert, yıldızlar ve yoldızlar arasından parlayan iki tane özellikli yıldız. Güzel bir photoshop çalışması ama tek tek bütün objelerin kendi başlarına bir anlamı yok mu ?

Sonra şiiri okumadan önce kulaklarımızda çınlayan bir müzik. Aşina olmadığımız ve duru bir ezgi. Sonra buğulu bir bayan sesi. Diksiyonu düzgün, ses rengi mükemmel. Ve arkasından bildiğimiz Şahan dostun sesi ki hiç yabancı değiliz O' nun yorumlarına. Hani bizi alıp uzak diyarlara götüren ya da bizi bizden alan o otantik yorumlardan. Doğrusu kıskandıracak güzellikte bir düet.

Sonra şiirin altındaki imzalara bakıyoruz.

Şarkı (söz & Müzik ve yorum) : Sedef Demirbaş
şiir seslendirme : Şahan Çoker& Sedef Demirbaş

BENDE BUNDAN İSTİYORUMMMM gibi bir masum haykırış beliriyor usumda. Neden mi ? Öncelikle bestesiyle, güftesiyle, yorumuyla tamamen orjinal ve eğer gerçek anlamda kutlanması gereken birisi varsa sanat anlamında yiğidin hakkını vermek adına Sn. Sedef DEMİRTAŞ bunu çoktan hakediyor. Kendisini tanımıyorum ama lütfen siz benim adıma tebrik edin kendilerini ve özenli emeğini alkışladığımı bildirin.

Ancak şiire gelebildim dost. Hep demişimdir aslolan şiirdir. Bütün bu güzellikler bile mevzu şiir olunca üvertür kalıyor. Kaldı ki bu üvertür tam anlamıyla bir sanat şaheseri. Tam da bu esnada tekrar sesli dinlemenin zevkini yaşıyorum. Belkide bu ikinci olmayacak sadece. Ben tam aksine sırf sabah olmasın diye dinliyorum bu hikayeyi. Neler yok ki bu hikayede. Yalnız bir adamın yaşama dahil bütün hümanist duygularının estetik aktarımı mı, geçmişe dönük pişmanlıklar mı, geleceğe dair umutlarımı, sosyal yanımı sadece yoksa hayata karşı her şeye rağmen onurlu duruşu mu ? hepsinden önemlisi bütün bunları sevgilinin iki kaşının ortasından öperken bile unutmayışı mı ?

Dost... Ben bu çıkmaz sokaktan ağır yaralı çıkarım haberin olsun...

SAYGILARIMLA....

Yakamozsakini tarafından 11/26/2008 12:17:26 AM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi

şahan çoker

şahan çoker

Sabah Tez Olsun Diye


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.