Dostlarımızın bize gösterdiği sevgiyi abartmamız, duyduğumuz minnetten değil, takdire ve sevilmeye ne kadar layık olduğumuzu herkese göstermek içindir. la rochefaucauld
Sıcak Rüzgar
Sıcak Rüzgar

BANA NE DEME

Yorum

BANA NE DEME

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

38

Okunma

BANA NE DEME

Kalpleri öldüren nahoş lisandır,
Kul kalbini kırıp bana ne deme.
Günahı sevabı, tartan mizandır,
Bir gönlü dağlayıp bana ne deme.

Akıl bir himmettir ilimse aştır,
Hakkı zikretmeyen bir dilse taştır
Bedende en büyük değerse baştır,
Kul kalbini kırıp bana ne deme.

Fakirlik gömleği ateşle kordur
Gönül kırmak kolay yapması zordur
İmansız yetişen bir nesil kördür,
Kul kalbini kırıp bana ne deme.

Yaratılan bir kul emri bilmeli,
Kalpteki illeti kökten silmeli,
Tövbe-i nasuh ile yola girmeli,
Bir gönlü dağlayıp bana ne deme.

Gel ey Adem oğlu yönel Mevlaya,
Münkir nefsi koyma nurlu sahraya
Nefsine sahip ol salma deryaya
Bir gönlü dağlayıp bana ne deme.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Bana ne deme Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bana ne deme şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BANA NE DEME şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL