Dostlarımızın bize gösterdiği sevgiyi abartmamız, duyduğumuz minnetten değil, takdire ve sevilmeye ne kadar layık olduğumuzu herkese göstermek içindir. la rochefaucauld
Sıcak Rüzgar
Sıcak Rüzgar

İNSAN OLABİLMEK

Yorum

İNSAN OLABİLMEK

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

36

Okunma

İNSAN OLABİLMEK

İyi insan daima gülen ve güldürendir
Kini ve nefreti içinde söndürebilendir
Kederi kısaltıp sonunu görebilendir
İyilik edip, iyilik sevendir

İyi insan daima kendini yeniler
Başkalarını doğrulukta hep destekler
Altını üstünü görür, hırsını yener
İyilik edip, iyilik verendir

İyi insan daima öğrenir ve öğretir
Affetmeyi bilir, kusurları örtendir
Önce kendi kusurlarını görüp düzeltendir
İyilik edip, iyilik görendir

İyi insan ayırmadan herkesi kabul eder
Kimseyi dışlamaz, herkesi sever
Tutarlıdır sorunları sabırla savar
İyilik edip, iyilik serendir

İyi insan öfkeden şiddetten kaçar
Beklenmedik olaylara hazır, bilgece yaşar
Kimseye kırılmaz, küsmez herkes buna şaşar
İyilik edip, iyiliği hak edendir...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
İnsan olabilmek Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İnsan olabilmek şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNSAN OLABİLMEK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL