Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Adem önal
Adem önal

‘’Ey Gözleri Bahar Kokan Kadın”

Yorum

‘’Ey Gözleri Bahar Kokan Kadın”

( 2 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

4,5

Puan

143

Okunma

‘’Ey Gözleri Bahar Kokan Kadın”

Ey,
Bir çiçek gibi açıp içime düşen,
Ey,
Sokak lambasında tenini aradığım gece,
Bilmezsin,
İstanbul bile sustu sen gidince.

Sen ki;
Bir şiirin ilk mısraıydın bana
Kaldım ortasında,
Devam edemedim.

Bak şimdi,
Kuşlar bile senden söz eder
“Gitti” derler
“Ve rüzgâr onun ardından esmekten yoruldu…”

Bir vapurda unuttum kendimi
Sırtımda denizin tuzu,
Gönlümde gözlerinin sızı…

Ne zaman rakıya uzansam
Sesin çalar,
Kadehin içinden çıkarsın
Ve gülümseyerek
“Unutma beni…” dersin
Ben de unutamam zaten
Unutamam…

Çünkü sen
Bir düşten düşmeyen
Bir şehirden gitmeyensin
Ey gözleri bahar kokan kadın
Sana özlem;
Bir ömürlük vebaldir,
Bir o kadar da şiirdir.

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

50% (1)

4.0

50% (1)

‘’ey gözleri bahar kokan kadın” Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz ‘’ey gözleri bahar kokan kadın” şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
‘’Ey Gözleri Bahar Kokan Kadın” şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL