Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Oğuz Can Hayali
Oğuz Can Hayali

İNSAN OLMAK (19)

Yorum

İNSAN OLMAK (19)

( 1 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

405

Okunma

İNSAN OLMAK (19)

„Erdoğan/AKP iktidarı kaybedeceği bir seçime doğru giderken ülkede iç savaş çığlıkları işitilmeye başlandı:
Ne büyük bir hüzündür ki Tek Parti döneminde İsmet İnönü’nün Demokrasiye geçmesi sayesinde iktidar olan Dinci/Sağ Siyaset, 20 yıllık kesintisiz iktidarı sonunda, Türkiye’nin 70 yıl önce tarihe altın harflerle armağan ettiği, “Devrimcilerin barışçı yolla, iktidarı muhaliflerine devretmesi deneyiminden” sonra bu günleri yaşıyor!
*
Bu 20 yıllık Erdoğan/AKP iktidarı boyunca neler oldu?
Devlet ve devletin bütün meşru kuvvet kullanma yetkisine sahip organları ve yargı mekanizması bir kişinin emrine sokuldu.
Tarikatlar, vakıf ve dernekler aracılığıyla devletin işlevlerine ortak edildi.
15 Temmuz 2016’da iktidarın müttefiklerinden bir Cemaat, askeri darbe teşebbüsünde bulundu.
Bu sırada pek çok otomatik silah kayboldu.
Yurtdışından iktidarın yolsuzluk ve haksızlıkları hakkında ifşalarda bulunan bir çete lideri, bazı silahların bazı sakıncalı yerlere verildiğini açıkladı.
İktidarın tetikçileri gazetelerde, televizyonlarda şiddete yönelik beyanlarını yoğunlaştırdılar.
Birtakım imamlar, tarikatların, cemaatlerin liderleri, hem laikliğe karşı hem kadınlara karşı kin kusmaya hem de silahlanma ve şiddet çağrısında bulunmaya başladılar.
Şaşırtıcı bir biçimde, sokak köpeklerinin katledilmesini savunan bazı hesaplar da sosyal medyada silahlanma çağrısı yapıyor.“ (Sayın Emre Kongar’ın 27 eylül Salı günü Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınladığı „20 YIL SONUNDA İÇ SAVAŞ TEHDİDİ Mİ?“ adlı köşe yazısının başından aynen alıntıdır. Yazının tamamını okumanızı tavsiye ederim.)

Ne kadar gözü-kör bir sevda
bu papatya;
“Olacak-olmayacakmı?”diye sorarak
yolarız çiçeğini yaprak-yaprak...
Oysa beynimiz var düşünmeye,
geleceği önceden görmeye!

Ne kadar bencil bir aşk
bu manolya,
dokunmaya-koklamaya kıyamadığımız...
Nazlı çiçeğine bakarak
yanlızca şiir ve şarkı söylersek eğer,
can çekişen doğaya veremeyiz ki değer!

Ne kadar güzel çiçeksin sen gül,
inan bakmaya doymuyor gönül.
Birde şu dikenin olmasa fakat...
Dertsiz, tatlı ve rahat olurdu hayat.

Ne kadar koyunmuşsun sen ey yaratık!
Sürüde köle olmandan,
zulümden zevk almandan
bıktım ben artık!
Çobanın sopasını vurup-dürttüğü,
köpeğin havlayıp seni yürüttüğü
bilmediğin yöne böyle koşarak gidersen...
“Düşünen Hayvan” bile olamazsın sen!

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

İnsan olmak (19) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İnsan olmak (19) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNSAN OLMAK (19) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
28.9.2022 08:59:50
5 puan verdi

*** İNSAN OLMAK *** şiirini, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL