Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
cfikirkoca
cfikirkoca

Hayat değirmeni

Yorum

Hayat değirmeni

( 3 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

605

Okunma

Hayat değirmeni

Yarınımın ne olacağını bilmeden,
Bugünüme sarılarak huzur buluyorum.
Dünümü hiç kafaya takmadan,
Mutluluk makamından şarkılar söylüyorum.

Samimi olmayandan uzak duruyorum
İçten davrananı hüdadan diye düşünüyorum.
Yaptıklarıma karşılık beklemeden,
Samimi canlara özümden öz veriyorum.

Sevgi ve güzel ahlak olmadan,
Yaşanılmayacağına inanıyorum.
Hayat denilen değirmende,
Un ufak olup, güzel gönüllere dökülüyorum.

Cahit Fıkırkoca
04.11.2019, İstanbul

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Hayat değirmeni Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hayat değirmeni şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hayat değirmeni şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
28.10.2019 09:32:44
5 puan verdi

Yarınımın ne olacağını bilmeden,
Bugünüme sarılarak huzur bulurum.
Dünümü hiç kafaya takmadan,
"Mutluluk" makamında şarkılar söylüyorum.

Güzel bir şiir okudum. Şairimi KUTLUYORUM. Nice güzel şiirlere...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL