ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tambi, Bursada Konser Veren İdil Biretle Tanıştı

Bursa’da dün gece konser veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile tanışan Suriye’den sığınmacı olarak geldikten sonra...

12.1.2015

Tambi, Bursada Konser Veren İdil Biretle Tanıştı

Bursa’da dün gece konser veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile tanışan Suriye’den sığınmacı olarak geldikten sonra müzik dehası olduğu ortaya çıkan Tambi Asaad Cimuk, "Sizin seviyenize ulaşmak için sürekli çalışıyorum" dedi. Tambi’nin hikayesini takip ettiğini söyleyen Biret, "Onda başarılı bir piyanist olma ışığı görüyorum" dedi.
Üç yaşında başlayan müzik hayatına sayısız konser, kayıt ve ödül sığdırmış, klasik müziğin dünya çapında en önde gelen piyano virtüözlerinden biri olan İdil Biret, dün gece Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Borusan Quartet ile muhteşem bir konser verdi.
Konser öncesi Bursa’da ailesi ile birlikte yaşayan ve müzik dehası olduğu ortaya çıktıktan sonra Türk vatandaşlığına alınan Tambi Asaad Cimuk, İdil Biret’i ziyaret etti. Biret’in hayranı olduğunu söyleyen Cimuk, "Ben henüz yolun başındayım, bir gün sizin seviyenize ulaşabilmek için sürekli çalışıyorum" dedi.
Tambi’nin hikâyesini ve mücadelesini basından takip ettiğini belirten Biret de "Onda başarılı bir piyanist olma ışığı görüyorum. Onun yaşındayken aynı heyecanı ben de duyuyordum. Tambi için emek sarfeden başta hocası Elena Çekiç olmak üzere herkesi kutluyorum. Böyle değerlere sahip çıkmak çok önemli" dedi.
Biret, Tambi’yi desteklediğini ve İstanbul’da da görmek istediğini de sözlerine ekledi.


Kaynak:
http://www.haber3.com/tambi-bursada-konser-veren-idil-biretle-tanisti-3131082h.htm


Yorumlar
"Tambi, Bursada Konser Veren İdil Biretle Tanıştı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tambi, Bursada Konser Veren İdil Biretle Tanıştı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.