ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bayram Karaçor'dan Kalbin Sözü

Şair Bayram Karaçor'un yeni kitabı Kalbin Sözü Beyan Yayınları'ndan çıktı.

3.4.2019

Bayram Karaçor'dan Kalbin Sözü

Sorunlar çok, ayrışmış olmak üzücü, herkes her şeyden şikayetçi, hiç kimse hiçbir şeyden memnun değil. Korkularla sarmalanmış bir hayatla karşı karşıyayız. Dayanışma ve danışma işlevsiz kalıyor.

Övgüden hoşlanıyor, eleştirilmeyi hiç sevmiyoruz. Dengeli bir bakış ve düşünme tarzını bir yöntem haline getiremiyoruz. Okumamakta direniyoruz. Genellikle bir kişinin fikirlerine teslim olup sadece onun kitaplarını okuyoruz.

Geçmişin birikimlerine, doğru bir yöntemle yaklaşıp ayıklamacı bir çalışmaya yanaşmıyoruz. Tarihi olayların öfkeye ve düşmanlığa dönüşmesine engel olamıyoruz. Yargılayıp hüküm veriyoruz.

Çıkarlar sözkonusu olduğunda düşmanlık yapanlarla bölüşmekten ve birlik olmaktan çekinmiyoruz. Emperyalizm, yerli işbirlikçiler eliyle rahat bir yatak bulabiliyor, birçok yerde faşizmin, diktatörlüklerin ve sömürgeci politikaların hukuksuz uygulamalarına engel olamıyoruz. Peygamberimizin yapmadığı işler ve söylemediği sözler üzerinden hayatı anlatılıyor, bu yolla, insanlara kolay ve ucuz bir Cennet vadediyoruz. Sorunları yüreğimizde bir dert olarak taşımıyor, rahat bir uykuyu, problemlerimizi düşünmeye tercih ediyoruz. 

Bu hakikatleri daha önce “İnsana Yön Veren Değerler” ve “Barışa Yön Veren Değerler” adlı kitaplarımızda uzun boylu anlatmaya çalışmıştık. Daha sonra bu düşüncelerimizi sosyal medya aracılığıyla daha kısa ve etkili cümlelerle anlatmaya davam ettik.
Bu kitap, inandığımız temel esasları, kısa ve özlü sözlerle anlatmaya çalıştığımız metinlerden oluştu. Amacımız; hız dünyasının etkisinde kalarak her şeyi, hemen ve olabildiğince kısa sürede isteyenlere, onların anlayacağı dilden anlatmaktır.

Yorumlar
"Bayram Karaçor'dan Kalbin Sözü" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bayram Karaçor'dan Kalbin Sözü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.