ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap okuyan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi

​Gaziantep’te ortaokul ve liseler arasında düzenlenen aylık ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle bisiklet hediye edildi.

25.3.2019

Kitap okuyan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından ortaokul ve liseler arasında düzenlenen aylık ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren 698 öğrenciye, düzenlenen törenle bisiklet verildi.

Akkent Spor Köyü Ampute Futbol Sahası’nda düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Türe, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende öğrencilere hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Geçen yıldan bu yana başlattığımız proje kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz. Buradaki amacımız; kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunu bir yarışmaya dönüştürüp çocuklarımızı ödüllendiriyoruz.” dedi.

Eğitime önem verdiklerini ve her zaman da öğrencilerin yanlarında olduklarını belirten Tahmazoğlu, “Akkent Spor Köyümüz 86 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu. İçerisinde halı sahalar, basketbol ve voleybol sahaları, kapalı spor salonu, okçuluk, ampute sahası, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla herkesin spor yapabileceği bir mekan.” ifadelerini kullandı.

Gençleri spora teşvik ettiklerini belirten Tahmazoğlu, “Çünkü günümüzün hastalığı, insanlarımızı hantallaştıran obezite hastalığı var. Kalp, tansiyon, şeker gibi birçok hastalığa davetiye çıkaran bir hastalık. Şu anda Avrupa Birliği ülkeleri arasında maalesef birinci sıradayız. Bunun içinde anne babalardan isteğimiz gençlerimizin sağlıklı beslenmesine yardımcı olmaları. Onları spora teşvik ederek, bu çağın hastalığından kurtulup, zinde ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak. Bunun için bütün ilkokul çocuklarına beslenme kabı gönderdik. Anneler kendi hazırladıkları yemekleri çocuklarına yedirsinler. Çocuklarımızın gelişimi için her alanda çalışıyoruz. Bir taraftan eğitimlerine katkı sağlarken, bir taraftan da spor yapmalarını teşvik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bilinçli bir toplum için okumalıyız”

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Türe de eğitimin ve okumanın önemine dikkat çekerek, “Bir ülkede kitap okuyan sayısı çoğaldıkça ülkenin gelişim ve eğitim seviyesi de yükselecektir. Eğitim seviyesi yükseldikçe bilinçli ve mutlu yaşayan insanların sayısı da artacaktır. Kitap okumayı sevmek ve okuma alışkanlığı kazanmak, bu anlamda çok önem arz etmektedir. Siz değerli velilerimizi de öğrencilerimizle beraber kitap okumaya davet ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri hediye edildi. Öte yandan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başarıyı ödüllendirmek ve spora teşvik etmek amacıyla bu zaman kadar 6 bin 560 öğrenciye bisiklet hediye ettiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Yorumlar
"Kitap okuyan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap okuyan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.