ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Büyük şiir düşüncelerimizi doyurmaz, allak bullak eder. MONTAIGNE Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Eskişehirli Şairler Mevlana İle İlgili Şiirler Okudular

Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)'ne üye şairler, kendi dernek binasında toplanarak, Mevlana ile ilgili şiirler okudular ve Mevlana'nın ruhuna yâdettiler.

24.12.2014

Eskişehirli Şairler Mevlana İle İlgili Şiirler Okudular

EŞYODER Dernek Başkanı şair Ertuğrul Şakar, Mevlana ile ilgili düzenlenen şiir etkinliğinde yaptığı açıklamada, Mevlana’nın 741. yıl dönümünü anma etkinlikleri kapsamında, ’Mevlana ve Şiir’ konulu şiir etkinliği düzenlediklerini belirtti. Şakar, "Hepimiz Mevlana Celaleddin Ruminin çok büyük bir mutasavvıf ve şair olduğunu kabul ederiz. Hz. Mevlana’nın gerek Mesnevi’sinde, gerek Divan-ı Kebir’inde, insanı kendinden geçiren, tercüme edildiği her dilde satış rekorları kıran muhteşem şiirleri vardır. Güzel şiirler okumak için dili iyi kullanmak, çok okumak, çok dinlemek gerekmektedir. Şairlerimiz, Mevlana ile ilgili şiirler okuyarak, Mevlana’nın ruhuna yâdettiler’’ dedi.


Kaynak:
http://www.haber3.com/eskisehirli-sairler-mevlana-ile-ilgili-siirler-okudular-3094758h.htm


Yorumlar
"Eskişehirli Şairler Mevlana İle İlgili Şiirler Okudular" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Eskişehirli Şairler Mevlana İle İlgili Şiirler Okudular ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.