ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bir ömre bedel roman Minyeli Abdullah

Yazar ve düşünce adamı Hekimoğlu İsmail, “Yaşayan Kültür Adamlarımıza Saygı Gecesi”ne konuk oldu.

23.12.2013

Bir ömre bedel roman Minyeli Abdullah

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce,Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen saygı gecesinin açılış konuşmasını yapan İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, bir yıldan bu yana yaşayan kültür adamları için ’Bir nesli yoğuranlar’ başlığı altında saygı geceleri düzenlediklerini hatırlatarak bugüne kadar Sadık Albayrak, Zübeyir Yetik ve Mustafa Yazgan için bir araya gelindiğini belirtti. Şen, Hekimoğlu İsmail ve en bilinen eseri Minyeli
Abdullah hakkında ise şunları söyledi: "Minyeli Abdullah, roman olarak basılıp yayınlandığında o gün İslami roman tabir edilen tanım içerisinde de genel roman çizgisinde de çok önemli bir kapı açtı.

O güne kadar romana uzak duran bir nesil, roman bizi de ilgilendiriyormuş dedi ve Hekimoğlu İsmail bir neslin roman okumasının da öncülüğünü yapmış oldu. Daha sonra Türk sinemasının gerçek anlamda sıfırlandığı, tv karşısında teslim olduğu bir dönemde herkes sinema öldü mü diye tartışıyorken Minyeli Abdullah filmiyle yeniden seyirci sinemaya döndü ve bu film Türk sinemasının bugün geldiği noktayı başlatan bir akımın da öncüsü oldu, insanların sinemanın varlığa olan inancını tazeledi."
Hekimoğlu İsmail’in bir düşünce adamı, yazar ve romancı olarak ortaya koyduğu işlerden bahsedilen programda özellikle "Minyeli Abdullah" romanının nesiller üzerindeki etkisine dikkat çekildi.

Bizi romana çağırdı
Programda oturum başkanı olan Mehmet Nuri Yardım, "Hekimoğlu’nun en çok romancılığına dikkati çekmek istiyorum. Roman okumayan binlerce kişiye ışık olmuştur. Gazetelerde, dergilerde çok yazmış olan bir yazar, günümüzün Ahmet Mithat Efendisi, çok değerli eserler vermiş. Sadece romanlarıyla değil kitaplarıyla, hatıralarıyla, günlükleriyle düşünce ve fikir alanında çok önemli eserler ortaya koymuş bir edebiyat ustası, dava adamı ve fikir adamıdır" dedi.

Hüseyin Gökçe de Hekimoğlu İsmail’in, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin son kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Bizim için hedef ve ufuk insanıdır. Edebiyatı yaşayarak, içselleştirerek, tüm ruhuyla özümseyerek yaşamış ve okuyucularına aktarabilmiş önemli bir insandır" diye konuştu. Recep Şükrü Apuhan da Hekimoğlu İsmail’in nüktelerinden örnekler verirken, Derdimi Seviyorum serisinin nasıl yazıldığını da anlattı. Dursun Gürlek de fikir dolu, his dolu, samimi bir üslupla yazdığı için Hekimoğlu İsmail’in yazılarını şevkle okuduğunu ve arşivlediğini söyledi. Gecenin sonunda Hekimoğlu İsmail’e plaket takdim edildi.

Hekimoğlu İsmail ise kısa bir teşekkür konuşması yaparak programdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yorumlar
"Bir ömre bedel roman Minyeli Abdullah" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bir ömre bedel roman Minyeli Abdullah ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.