ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul Uzmanından İstanbul Kitabı

Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan’ın son eseri “İstanbul; Derinlik, Değişim ve Güç” okurlarla buluştu.

28.12.2011

İstanbul Uzmanından İstanbul Kitabı

Marmara Üniversitesi’nin yüksek lisans programlarından İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan’ın son eseri “İstanbul; Derinlik, Değişim ve Güç” yazarın üç senelik çalışmaları sonucu tamamlandı.

“İstanbul’un Roma İmparatorluğu’na ve Osmanlı Devleti’ne Başşehir Yapılması”, “Roma-Bizans İstanbul’unun Bıraktığı Miras”, “Osmanlı’nın İstanbul’u”, “Cumhuriyetin İstanbul’u”, “İstanbul Nüfusunun ve Ekonomisinin Tarihi Gelişimi” gibi bölümlerin yer aldığı kitapla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Recep Bozlağan, çalışmanın İstanbul’a ciddiyetle eğilen herkese faydalı bir başvuru kaynağı olacak şekilde hazırlandığını belirtiyor.

İSTANBUL ZÜMRÜDÜANKA GİBİ

Prof. Dr. Bozlağan, “İstanbul tıpkı ‘Zümrüdüanka’ gibi küllerinden tekrar tekrar doğan bir tarihi süreçten geçerek bugünlere geldi. Sahip olduğu coğrafi üstünlük, tarihi derinlik ve kültürel zenginlik, her çöküş sonrasında şehrin yeniden toparlanmasını sağladı. İstanbul, her ne kadar son yüz elli yıl içinde sürekli zemin kaybetmişse de, yirminci asrın sonlarından itibaren, küresel şehirler liginde üst sıraları zorlayan bir dinamizm yakaladı. İstanbul, zengin potansiyelini etkili bir şekilde kullanabilme imkânına sahip olduğu müddetçe, dünyaya hitaben özgün bir şehir olarak varlığını devam ettirecektir” diyor.

İSTANBUL’A GÖNÜL VEREN GENÇLER YETİŞİYOR

Prof. Dr. Recep Bozlağan’ın bilim dalı başkanlığını yaptığı İstanbul Araştırmaları yüksek lisans programında ise İstanbul’a gönül veren genç akademisyenler yetiştiriliyor. Program, İstanbul Tarihi, İstanbul Kültürü ve Estetiği, İstanbul’un Yönetim Yapısı ve Yönetişim Süreci, İstanbul’un Ekonomik Yapısı, İstanbul’da Kent Planlaması, İstanbul’da Stratejik Yönetim ve İstanbul’un Demografik Yapısı başta olmak üzere çok sayıda konuya değiniliyor.

Yorumlar
"İstanbul Uzmanından İstanbul Kitabı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul Uzmanından İstanbul Kitabı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.