ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sadettin Ökten’in son kitabı çıktı

Kültür konusunda önemli bir isim, emekli akademisyen yazar Sadettin Ökten’in çok ses getiren eserleri “Fincanımda Kola Var” ve “İçimde Avm Var” ın ardından Medeniyet Serisinin son kitabı “Aslında Bir Sanat Var” çıktı.

13.1.2019

Sadettin Ökten’in son kitabı çıktı

Ruhumuz, aklî dünyanın dar ve sıkışmış sınırları içerisine hapsedilemez; kendine sığınacak bir liman arar. İşte sanat, fark etsek de etmesek de o limanlardan biridir.” diyen Sadettin Ökten bu kitapta sanata dair düşüncelerini ve deneyimlerini sunarken aynı zamanda İslâm medeniyet tasavvurunun sanatı ile modernist Batı’ nın sanatını örneklerle karşılaştırarak iki farklı sanatsal serüveni değerlendiriyor.

Kültür, medeniyet ve sanat alanlarına özel ilgisi olan yazar Sadettin Ökten halen konuyla ilgili mesleki faaliyetlerini de sürdürmektedir. Bu çalışmada genel olarak hayatından ve 40 yıllık akademik birikimlerinden süzdüğü sonuçların ve özel olarak da bu zaman zarfında yapmış olduğu çalışmaların ve   yazmış olduğu makalelerin  akislerini okuyucuya yansıtmaktadır.

Yazarın sözleriyle “Buyurunuz sizlerle beraber sanat faaliyeti hakkında bir yolculuğa çıkalım. Bireyin sanatla tanışma faaliyetini birlikte izleyelim. Göreceksiniz ki siz de aynı süreçten geçmişsiniz ve bu süreç kendini idrak eden bir çocukluk döneminde başlamış, gençlikte devam etmiş ve halen de devam etmektedir.”

Yorumlar
"Sadettin Ökten’in son kitabı çıktı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sadettin Ökten’in son kitabı çıktı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.