ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ramazanda Caz Festivali

Sıcak Ramazanın Serin Konserleri: “Ramazanda Caz” başlıyor!

8.8.2011

Ramazanda Caz Festivali

Geçen yıl büyük ilgi gören “Ramazanda Caz”, yine müthiş konserleriyle iftar sonrası serin saray bahçelerinde… Hakan Erdoğan Productions’ın, Ramazan vesilesiyle ikinci kez gerçekleştirdiği festival, bu yıl da toplumsal barışın, her şeyden önce aynı kültür ürünlerini paylaşmakla kurulduğunu ve bu idealin gerçekleşebildiğini hatırlatacak.

amazanda Caz”, barış ayı Ramazanda dünyanın en önemli caz ustalarını ağırlıyor ve sofraların yanı sıra kültürün de paylaşılmasını öneriyor. Bu önerisiyle geçen yıl yoğun izleyici ve medya ilgisi gören festival, 16 – 23 Ağustos tarihleri arasında Topkapı Sarayı I. Avlu ve Yıldız Sarayı Has Bahçe’de gerçekleşecek.

Festival açılışını, geçen yılki festivali çok beğenen ve etkinliğe bu yıl da katılmayı talep eden ünlü piyano üstadı Ahmad Jamal ile yapacak. Ahmad Jamal’ın yanı sıra, tüm zamanların en önemli piyanistlerinden efsanevi McCoy Tyner da “Ramazanda Caz” sahnesinde olacak. McCoy Tyner Trio’ya yine kendi alanın en önemli isimlerinden, dünyaca ünlü saksofonist Gary Bartz eşlik edecek.... Geçen yıl dinlediğimiz büyük ustalardan Tunuslu Anouar Brahem de topluluğuyla birlikte yine festivalde yerini alacak.

Dünyada ilk kez Ramazan ve cazı bir araya getiren, geçen yıl Le Monde, CNN International ve New York Times’ a haber olan “Ramazan Caz” festivali, İstanbul’un en görkemli açıkhava mekânlarında, saray bahçelerinde izleyicisini ağırlayacak. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak Topkapı Sarayı’nın yanı sıra, “Caz ve Saz Bahçesi”ne dönüştürülen Yıldız Sarayı Has Bahçe de konser mekânı haline gelecek. İzleyiciler, ister numaralı sandalyelerde, ister rahat minderlerde, saray bahçelerinin ağaçlarının altında, yaz gecesinin tadına varacaklar.

Sıcak Ramazan günlerinin ardından, akşam rüzgârlarının serinliğinde büyük ustaları dinleyeceğiz, hep birlikte…

Ramazanın damak tadı da, Armada Catering’in konser alanlarında sunacağı lezzetli Ramazan menüleriyle gelecek. Festivalin her konserinde dileyenler için ücretli catering servisi iftar saatinde başlayacak.

‘Ramazan’da Caz’ etkinliğinin biletleri Biletix’ten ve konser öncesi kapıdan temin edilebilir.


“Ramazanda Caz” Programı

16 Ağustos 2011 Saat 21.00: Anouar Brahem Quartet
Mekan: Topkapı Sarayı Birinci Avlu

22 Ağustos 2011 Saat 21.30: McCoy Tyner Trio with Gary Bartz
Mekan: Yıldız Sarayı, Caz ve Saz Bahçesi

23 Ağustos 2011 Saat 21.30: Ahmad Jamal
Mekan: Topkapı Sarayı Bahçesi

Bilet fiyatları: 125 TL, 100 TL, 75 TL, 50 TL Minder: 65 TL

Yorumlar
"Ramazanda Caz Festivali" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ramazanda Caz Festivali ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.