ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Keçiören’de Açık Hava Sineması Nostaljisi

Keçiören Belediyesi geçmişin açık hava sineması geleneğini yaşatan Beyaz Perde Akşamları adlı projeyle Keçiörenlilerin sıcak yaz akşamlarına ayrı bir renk getirdi.

11.7.2011

Keçiören’de Açık Hava Sineması Nostaljisi

Keçiören Belediyesi, gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan açık hava sinema geleneğini yaşatmak ve yeni nesillerle tanıtmak amacıyla açık havada sinema projesi başlattı. Geçmişin geleneği olan gazoz, leblebi ve çocuk gürültüleri eşliğinde Keçiörenlileri açık hava sinemasıyla buluşturan ilk gecede 2007 yılında çekilen “120” adlı filmin gösterimi yapıldı. 1914 yılında 1. Dünya Savaşı sırasında Kafkas Cephesi’nde cephanesi tükenen Jandarma Tümeni’ne cephane götürmek üzere yaşları 12 ila 17 arasında değişen 120 çocuktan oluşan birliğin kahramanlıklarını anlatan film, sıcak Temmuz akşamında Keçiörenlilere kar ve tipinin soğukluğunu yaşattı.
Filmi vatandaşlarla birlikte izleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, amaçlarının sıcak yaz akşamlarında Keçiörenlilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Açık hava sineması geçmişte sıkça rastlanan bir eğlenceydi. Ama maalesef gelişen teknolojiyle birlikte bu gelenek de unutulmaya yüz tuttu. Biz de Keçiören Belediyesi olarak artık bir nostalji haline gelen bu geleneği yaşatmak ve genç nesillere tanıtmak amacıyla bu uygulamayı başlattık” dedi.
Geceye katılan vatandaşlar, açık hava sineması geleneğinin sürdürülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden son derece memnun olduklarını belirttiler. Sinemaseverlere açık hava sineması geleneğini ücretsiz olarak sunan proje kapsamanda önümüzdeki günlerde, Selvi Boylum Al Yazmalım, Beyaz Melek ve Kabadayı adlı filmlerin de gösterimi gerçekleştirilecek.
Açık hava sinemalarının bir diğer özelliği de 42 yıllık İskra marka sinema cihazının yeniden hizmet verir hale gelmesiydi. 1969 yılında Yugoslavya’da üretilen ve 1990 yılında Keçiören’e getirilen cihaz, daha sonra uzun yıllar depoda beklemiş. Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın göreve gelmesiyle Sinema Atölyesi çalışanları tarafından bakımları yapılan cihaz, ilk gösterisiyle yeniden hizmet vermeye başladı. Büyük ilgi gören tarihi cihaz Başkan Ak ve seyirciler tarafından merakla incelendi.

Yorumlar
"Keçiören’de Açık Hava Sineması Nostaljisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Keçiören’de Açık Hava Sineması Nostaljisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.