ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tarihi Yarımada'da bisiklet devrimi

Turistler artık tarihi yarımadayı elektrikli bisikletlerle gezebilecekler.

11.7.2011

Tarihi Yarımada'da bisiklet devrimi

Topkapı Sarayı’ndan Ayasofya’ya, Süleymaniye’den Kapalıçarşı’ya kadar her yıl milyonlarca turisti İstanbul’a çeken tarihî yarımadanın birçok sokak ve caddesi trafiğe kapatıldı. Turistler artık tarihi yarımadayı elektrikli bisikletlerle gezebilecekler.

Fatih Belediyesi ile İstanbul Kalkınma Ajansı’nın birlikte geliştirdiği proje kapsamında, sessiz olduğu kadar çevreci yanıyla da ön plana çıkan motorsuz araçların hem bölgedeki ulaşıma hız getirmesi hem de yerli ve yabancı turistlerin tatilini renklendirmesi bekleniyor. Ayrıca, yaşlı ve engelliler için de belirli noktalara akülü tekerlekli sandalyeler ve genel kullanıcıya hitap eden elektrikli bisikletler yerleştirilecek.

Ana yollar dışında motorlu araçların giremediği tarihî yarımadadaki ulaşım, bundan sonra elektrikli bisiklet ve akülü tekerlekli sandalyelerle sağlanacak. Uygulamaya, Amsterdam gibi Avrupa’nın bazı turizm merkezlerinde de rastlanıyor.

Tarihi yarımadanın belirli yerlerine konulacak olan istasyonlar sayesinde ziyaretçiler, elektrikli bisiklet kiralayabilecek. Engelli veya yaşlı ziyaretçiler için de, akülü tekerlekli sandalyeler istasyonlarda yer alacak. İstasyonlardan kiralanabilecek olan bu araçlarla tarihi yarımadanın her noktası gezilebilecek. Proje Türkiye’de ilk defa gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
"Tarihi Yarımada'da bisiklet devrimi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tarihi Yarımada'da bisiklet devrimi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.