ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mısır'da Mehmet Akif Ersoy sempozyumu

Merkezi Ankara'da bulunan Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı, Mısır'ın başkenti Kahire'de "Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu" düzenleyecek.

1.11.2010

Mısır'da Mehmet Akif Ersoy sempozyumu

Kahire Üniversitesinin işbirliğiyle üniversitenin milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ismini taşıyan salonunda düzenlenecek iki günlük sempozyum, yarın başlıyor.

Sempozyuma İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli ile başta Mısır üniversiteleri olmak üzere çeşitli ülke ve üniversitelerden çok sayıda akademisyenin katılması bekleniyor.

AA muhabirine telefonla açıklama yapan Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, düzenleyecekleri sempozyumla milli şair Mehmet Akif Ersoy’un Arap dünyasında daha yakından tanınmasını hedeflediklerini söyledi.

Çiftçigüzeli, "Türkiye ile Arap dünyası arasındaki yakınlaşmalar kültürel alanda da devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy’un Mısır’da kaldığı 1925-1936 yılları arasında ders verdiği üniversitede, ilk defa milli şair adına uluslararası bir sempozyumun düzenlenecek olmasının da bizim için ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 3.11.2010 06:58:08
Mehmet Akif ERSOY her türlü anılmayı hakdecek yetkinlik ve kalitede bir insan bundan şüphe yok. Üstelik bu ülkenin İstiklal Marşı yazarı. Ankara duruken Mısır'da yapılmasını çok anlamlı bulmadım.Ankara'da hiç onun için uluslararası semponyum düzenlenmişmiydi? İkincisi ve ya üçüncüsü ise sözüm yok, ama, birincisi ise eğer bana çok anlamlı gelmedi, hatta anlamsız geldi.Bütün bu kaydı düşerken Mısır'la olan ilşkisini de bilerek kanaatimi belirtiyorum.

Mesaj Yaz 2.11.2010 17:07:10
Ne mutlu bu çorbada emeği olanlara...
Alınlarından öpülmesi gekir... öptüm.

Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı, tüzel üye kabul ediyor mu?

Kadir Yeter.

02.11.2010 TRABZON.
w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/1174/misir-da-mehmet-akif-ersoy-sempozyumu


Mesaj Yaz 2.11.2010 10:44:46

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
İnsanımıza ve tüm insanlığa, münevver, yazar, sanatkâr dediğimiz insanların; Çağlara hükmeden Akif Üstadımızı ve onun gibi çok yönlü mütefekkir, âlim, yazar, şair ve sanat adamlarını bu topluma en doğru şekliyle tanıtma gibi bir misyonları var. Bu anlamda Akif sempozyumunu tertip edenleri can-ı yürekten kutluyor, minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.
Gazi Hüseyin KILBAŞ



Yorum Yapın

Mısır'da Mehmet Akif Ersoy sempozyumu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.