Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Hamiyet Su Kopartan
Hamiyet Su Kopartan

EMEK VERDİM SEKTÖRÜ

Yorum

EMEK VERDİM SEKTÖRÜ

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

292

Okunma

EMEK VERDİM SEKTÖRÜ

EMEK VERDİM SEKTÖRÜ

Her kadının içinde annelik duygusu vardır. Kız çocuğu bile evcilik oynarken anne rolü seçer. Seçmese bile en çok annesini gördüğü, en çok annesini tanıdığı için annesiyle özdeşleşir. Aslında etrafı çok da geniş değildir, okul öncesi çağda.

Birçok kadının aylar yıllar süren dua ve tedavi sürecinde kucağına bir bebek almak için uğraşmaları hiç de azımsanamaz, çabaları küçümsenemez. Kimi hayalindeki bebeği sonunda kucaklar kimi de kucaklayacak başka şeyler bulur.

Evinde kedi köpek gibi evcil hayvan beslemek de bir yol.

Yaz tatili gelirken çocuğu oynasın diye canlı oyuncak bazılarına. Evcil hayvan bazıları için heves.

Bazı kedi köpekler evdeki yemek artıklarıyla beslenirken mamaya alışan yavrular ekmeği, yemeği tercih etmez. Maması, kumu hep masraf. Aşılarını yaptırmak masraf.

Bu sorumluluklardan bıkanlar kedi köpeklerini sahiplendirme ilanı veriyorlar. Eskiden süs eşyası gibi görülen evcil hayvan satışı yasak olduğu için ilana "ücretsiz" yazmak zorundalar.

Küçükten alıp yavruyu büyüten sahip, yeni sahibinin alacağından iyice emin olunca bin dereden su getirmeye başlıyor. Tam gidip almaya niyetlenen yeni sahip bu sefer bir duvara çarpıyor. İşte burada ortaya çıkıyor "emek verdim" sektörü.

"Ben bu kediye yıllarca emek verdim." cümlesi kadar çirkin bir cümle yok.

Evet, biz evinde evcil hayvan besleyenler, emek veriyoruz. Onlar bize emek vermiyor mu?

İstese evden kaçabilecek akla sahipler; ama kaçmıyorlar. Biz onlardan bıkıp yüz üstü bırakarak başka birine sahiplendirmeyi düşünüyoruz; ama onlar bizi bırakıp başka birinin sahiplenmesini beklemiyorlar. Çünkü, aslında onlar bizi sahipleniyor.

Biz emek veriyoruz da onlar bize emek vermiyor mu? Sevgisini göstererek, ilgisini belli ederek, sadakatiyle emek vermiyor mu?

Evinde evcil hayvan besleyenler olarak bilmeliyiz ki o canlılar bizi seçmedi. Biz onları seçtik. Ait olduğu yuvalarından, evlerinden, alıştıkları hayatlarından biz aldık onları.

Mama parası, kum parası veya "emek verdim" adı altında para istemek ya da imâ etmek suçtur.

Evinde yılan besleyenler, özellikle yavru kedi sahipleniyor ki yılanına tazecik öğün olsun.

Durduk yerde para kazanmanın adı "emek verdim" sektörü.

Eğer kedi köpek sahiplenecekseniz "emek verdim" sektöründeki kendini akıllı zannedenlerden değil, "yavrum mutlu olsun" diye düşünenlerden alın.

Eğer kedinizi köpeğinizi sahiplendirecekseniz onların rahat edeceği, mutlu olacağı, sevileceği yerlere verin. Sizin gözünüz gibi baktığınız yavrular kurda kuşa, yılana çıyana yem olmasın.

Selametle...

Hamiyet Su Kopartan ✍️
26.07.2022

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Emek verdim sektörü Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Emek verdim sektörü yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
EMEK VERDİM SEKTÖRÜ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
26.7.2022 18:19:47
10 puan verdi
Neler oluyor hayatta..Sömürü her alanda..Sadece insanları değil hayvanları da sömürenler var..Duyarlılık adına..Sağlıcakla..Saygıyla..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL