ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
Oflu

Oflu

23.2.2016 13:04:44

Siz " Allah Resulu'nun " kâsiyâtün âriyâtün " diye târif ettiği giyinik çıplaklar " ı tasvir etmişsiniz ki; çok çok önemli bir konudur Halil Bey! Konu açılmışken bir İlâhiyatçı olarak ilmi deliller sunmak isterim müsaadenizle...

“Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. Onlardan biri, yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onu insanlara vuranlar. (Emevî’ler zamanında halka eziyet eden yöneticiler)

Diğeri ise kâsiyâtün âriyâtün/örtülü çıplak kadınlar ki bunlar, Allah’a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar, cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu ne kadar uzak mesafeden duyulur.”
(Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128))

Bu hükme giren kıyafetler :
Şeffaf elbiseler; teni gösterecek kıyafetler,
Vücud hatlarını gösterecek darlıkta olanlar,
Kadınsı özellikleri öne çıkaranlar,
Bakışları kendine yöneltecek, dikkat çekenler,

* “ Başlarını deve hörgücü gibi yapacak kadınlar:
Bu tâbir bilhassa günümüzün kadınlarını tasvir ediyor gibidir. Kadınlar, değişik saç modaları uygulayarak saçlarını muhtelif şekillerde bağlayarak tepelerinde hotos denen çıkıntılar teşkil etmektedirler. Mü'min kadınlar, gerek giyecekte ve gerekse baş tuvaletinde bu hadislerin tehdidini dikkatle gözönüne alıp cennetin kokusundan bile mahrum kalmaktan korkmalıdırlar.”

( * İbrahim Canan, Kütüb-ü Sitte Tercüme ve Şerhi)


Elbette, kızlarımızın ve hanımlarımızın nefsini okşama becerisi ile dini argümanları ticari kazanca çeviren adı " İslâmi Modacılar" olanlara söyleyecek bir sözüm var;

- Allah'ın, peygamberin,meleklerin ve bütün Müslümanların lâneti üzerinize olsun!



Oflu tarafından 2/23/2016 1:08:18 PM zamanında düzenlenmiştir.

Şiir Bilgi

halilşakir

halilşakir

TESETTÜR BU MU?


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.