ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. William Shakespeare Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
erolbasci

erolbasci

11.10.2007 17:48:16

Yakup, kudüs, melekler, yahudi gibi dinsel çağrışımlar yaptıran imgeler kullanıldığından Yakup olarak Hz Yakuptan bahsedildiğini anlamak zor değil...
Kurulun yorumu ile konuyu Aşka bağladığını da dikkate alırsak İbrani kaynaklarında Hz Yakubun dayısının kızlarından birisine aşık olduğundan bahsedildiğini duymuştum, hatta dayısı aşık olduğu kızı değil de kardeşini Yakuba verdi asıl aşık olduğunu daha sonra aldı diye biliyorum.. Şiirde bahsedilen yazgı bu olsa gerektir..Yakuba Tanrı tarafından İsrail adının verildiği de ibrani kaynaklarında sıkça geçer, hatta Kur'an da bile sanırım Hz Yakubun diğer adının İsrail olduğundan bahsedilir..
Netice itibariyle bir yahudi inanışından esinlenen bir şiir gibi duruyor, konu dışına çıkan hususlar da şairin eklemeleri olarak algılanıyor.. Belki de şair çok daha başka bir şey anlatmak istemiştir ama tarihsel öykülerle böyle de bir çakışmışlığı var , tesadüf de olabilir..

"ey gölgesinden nefret Yakup, sen de utanma
bir köpek gibi içine kıvrıl şimdi.. "

Nasıl yakup diye sorduğumuzda;
"gölgesinden nefret" diye bir cevapla karşılaşıyoruz, bu kısımda çözemediğim bir anlam var sanırım yoksa cümle eksik görünüyor..
Çağrıştırdıklarıyla değişik ama güzel bir çalışmaydı, kutlarım...

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.