ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Soyulduğu halde gülen adam hırsızdan bir şey çalmış demektir, boş yere üzülen ise kendi kendini soyar. William Shakespeare Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
onurumsun

onurumsun

21.12.2008 15:11:59

Merhaba,

Tüm yorumları okudum ve bütün dostlarıma çok teşekkür ediyorum, düşüncelerini paylaştıkları için.

Bizler, Ülke olarak, Ermeni, alman, Fransız, İngiliz, Rum v.s gibi tarihte yaşanmış olaylar için kimseden ama kimseden özür dilemek ya da bir başka milleti yapılan savaşlar ya da katliamlar nedeni ile haklı göstermek gibi bir lüksümüzün olmadığını bilmek zorundayız.

Tarihi sorgulamak ya da vicdanlarımızda mahkûm etmek hakkına da sahip değiliz. O zamanın koşullarında olmaması ya da olması gereken olaylardan bu günün gençliği sorumlu tutulamaz ve yapılanlar da bu gün ki nesle mal edilemez. Tarihi okuyup, algılamak ve yapılan yanlışlar ya da doğrulardan dersler alıp bu günümüze uyarlamamız gerekiyor. Tarihite bunlar yapılmış, ben de size bunları yaparım, sizi yok eder mezarlığa gömerim anlayışından uzak olmamız gerek diye düşünüyorum.

Tarihte olanlar için özür dilemek, ya da bu gün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği karar gibi geçmişte ki olaylar yüzünden bu gün bir ülkeyi mahkûm etmek tarihi kabul etmemek demek değil midir?

Özür dileyen insanların önce bunları düşünmesi gerekiyor. Eğer özür dilenmesi gerekiyorsa da karşılıklı özür dilenmelidir. Yoksa tek taraflı özür bir ülkenin tep yekûn yok sayılması ve emperyalist güçlerin oynadıkları oyunda galip olması demektir.

O nedenle bu gün yapılan “ÖZÜR DİLERİM” kampanyasına şiddetle karşı çıkıyor ve İmza atanların ne kadar büyük bir yanlış yaptıklarını ya da yanlış yolda olduklarını tüm gücüm ile haykırıyorum.

Bu gün bile Ermenistan’da Erevizyon şarkı yarışmasında ülkesini temsil edecek grup, “ KÖPEKLER ve TÜRKLER giremez” diyen grup ülkesini temsil edecek. Eğer sorgulama gerekiyorsa bu sözler sorgulanmalı ve ülke olarak çıkıp Ermenistan ülkem insanından özür dilemelidir.

Sevgi ve saygılar


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.