Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
Yüksel Erentürk YILMAZ
Yüksel Erentürk YILMAZ

BİR GARİP ÖLDÜ BUGÜN KALDIRIMLARDA

Yorum

BİR GARİP ÖLDÜ BUGÜN KALDIRIMLARDA

( 1 kişi )

2

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

2046

Okunma

BİR GARİP ÖLDÜ BUGÜN KALDIRIMLARDA

BİR GARİP ÖLDÜ BUGÜN KALDIRIMLARDA

O kasabamızın garibiydi. Gündüzleri kaldırımlarda, geceleri Çarşı Camiinin yanındaki kulubede yatar kalkardı. Camii cemaatından sözüm ona kendini bilmez üç-beş zat garibe;
- İşin iş, yan gel yat bakalım. Ekmek elden su gölden. Otele de para vermiyorsun diyerekten onu aşağılar, üzerlerdi. O ise bu şahıslara her seferinde
- Merak etmeyin bir gün hesabımı toptan ödeyeceğim die cevap verirdi. Ve bir gün kaldırımda oturduğu yerde öldü kaldı garibim. Cenazesi kaldırıldı feryafsız, ahsız üç-beş kişinin omzunda garibe yakışır şekilde.
O kendini bilmezler bir an önce garibin kldığı kulubeyi boşaltmak temizlemek üzere gittiler. Önce bir kaç parça eşyasını dışarı attılar burunlarını kıvırarak, sonra yedi yerindem yamalı şilte döşeği. Birden şaşkına döndüler. Ne görsünler içi banknot para dolu naylon poşet. Hemen İmam Efendiye haber verdiler. İmam Efendi geldi poşeti aldı, açtı parayı saydı. O da Ne ? Paraların arasında not yazılmış bir kağıt var. İmam Efendi notu kağıdı özenle açtı ve okudu ve hüngür hüngür ağlamaya başladı. Okuduğu not da : BİR GÜN HESABIMI TOPTAN ÖDEYECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM yazıyordu.

Bu şiirimi o garip için yazmıştım. Mekanı Cennet olsun. Ne Mutlu Garip Olana.

Boş kaldı bugün sokaklar,
İnledi, inledi kaldırım taşları
Kondu musalla taşına garip naaşı,
Aktı minarelerden göz yaşları.

Ne gezmiş oldu bu yollarda,
Ne yatmış oldu ıssız sokaklarda,
Kubbe gölgesinde rahat ve huzur,
Bir garip öldü bugün kaldırımlarda.

Yok oldu bir lahzada ortalardan,
Sıyrıldı birden keşmekeş yaşantıdan,
Ne feryat, Ne ah ile omuzlarda,
Bir garip mezarına gitti bu kaldırımlardan.


Yozgat-Şefaatli, 17 Haziran 1986

Yüksel Erentürk YILMAZ

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bir garip öldü bugün kaldırımlarda Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir garip öldü bugün kaldırımlarda şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİR GARİP ÖLDÜ BUGÜN KALDIRIMLARDA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
yaban gülü(gurbetbaci)
yaban gülü(gurbetbaci), @yabangulu-gurbetbaci-
31.12.2010 02:20:26
5 puan verdi
ALLAH RAHMET EYLESiN O GARiP KARDE$iMiZE..in$allah öbür dünyada en güzel yeri alir ve konusu kom$usu olur..Yazik valla cok üzüldüm.Biz insanlar neden böyle insafsiz ve vicdansizsiz anlami$ degilim..ak$am eveime gelirken ya$li bir Alman dede gördük..yer karkapli ve adam gecenin bi vakdi bir$eyler yapiyor yolda.merak edip kar$i kaldirima yanina gecdik.Zavali adam iki koltuk degneyile hem yürümeye hemde ali$veri$ torbasini ta$ima cali$iyor.Oda yirtilmi$ ve dökülmü$,nerdeyse aglayacak yazik.Yardim teklif ettik ,,yok demedi..icimiz burkuldu yeminle elin yabancisina..Cok acinacak hali vardi beee..yüregime bi yumruk oturdu.kendimi onun yerine koydum ve cok korkdum..kaza gecirdim diye biraz kendini anlatti adamcagiz..Allah zor durumdaki herkese yardim etsin ve yaridim etmemizede vesile olsun in$allah..saygilar.YENi YILINIZ HAYIRLI UGURLU GELSiN..aminn.
halilşakir
halilşakir, @halilsakir
30.12.2010 23:15:18
Derviş Yunus'un:

BİR GARİP ÖLMÜŞ DİYELER
ÜÇGÜNDEN SONRA DUYALAR
SOĞUK SUYLA YUYALAR
ŞÖYLE GARİP BENCİLEYİN...

Dizelerini getirdi aklıma.hüzün dolu
duygu yüklü,anlam ve anlatımı mükemmel bir şiirdi.
severek ve duyarak okudum.
tebriklerimi bıraktım güzel dizelere,
şahsınıza saygılarımı yolluyorum..SA...halilşakir
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL