Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
gayriihtiyari
gayriihtiyari

BUGÜNDEN SONRASI

Yorum

BUGÜNDEN SONRASI

( 1 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1261

Okunma

BUGÜNDEN SONRASI

Şu cefalı hayatta, hem güldüm hem ağladım.
Kanlı yaş ile pembeli yarınlar çizip yazdım.
Ölmek olsa da gayem; Bin ümitle yaşadım.
Bugünden sonrası; Zulümdür bana.

Hayal kurup, uğrunda günler harcadım.
Sevmek adına nâm verip divanelik aldım.
Güzeli nasıl bulayım, kahpeliğe aldandım.
Bugünden sonrası; Riyadır bana.

Böyle yalan dolan ile paylandım.
Namelere gerçeği yazdım da horlandım.
Kaleme meyil verdim diye dışlandım.
Bugünden sonrası; Özgürlüktür bana.

Mahmut Enes’ de fani sende.
Bu ah-u figanlar boş değil, sen ne dersen dê.
Daha neler neler yazacaktım; Sarılmasaydım kefene.
Bugünden sonrası; Ebediyettir bana.


19/12/2004

Mahmut Enes YÜCEL


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bugünden sonrası Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bugünden sonrası şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BUGÜNDEN SONRASI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mavimasalım
mavimasalım, @mavimasalim
16.7.2010 13:54:53
5 puan verdi
umarım kaleminize sıkı sıkı sarılır onu bırakmazsınız... çok güzel saygılar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL