Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Karanlıkta saklı ışık
Karanlıkta saklı ışık

Karanlıkta Parlayan Düşünce

Yorum

Karanlıkta Parlayan Düşünce

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

68

Okunma

Karanlıkta Parlayan Düşünce

Bir sessizlik anında doğdu,
Ne bir göz gördü onu
Ne bir dil tarif etti.
Ama oradaydı.
Zihnin en kuytu köşesinde
Titreyen bir mum gibi,
Karanlıkla sarmaş dolaş
Ama asla ondan olmayan…

Bilgi ona uzanamadı,
Çünkü o, ölçülemezdi.
Duygular bile kıyısından geçerken
Kendi anlamlarını sorguladılar.
Bir çığlık değildi,
Bir fısıltı da değil,
Bir doğuştu:
İçsel bir devrim,
Duyulmayanın sesi,
Görülmeyenin gerçeği.

Ve biri, bir gün durdu,
Kalabalıktan sıyrılıp içini dinledi.
Oradaydı.
O düşünce.
Karanlığa meydan okumayan
Ama içinde kaybolmayan.
Görkemli değil, yalın…
Yol gösterici değil, yoldaş.

Her yürek onu hissedemez,
Çünkü her yürek hazır değildir.
Ama kim bir kere tanırsa onu,
Artık göz değil,
Anlam arar her bakışta.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Karanlıkta parlayan düşünce Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Karanlıkta parlayan düşünce şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Karanlıkta Parlayan Düşünce şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL