Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
Oğuz Can Hayali
Oğuz Can Hayali

SIĞINMACI (27)

Yorum

SIĞINMACI (27)

( 1 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

218

Okunma

SIĞINMACI (27)

„Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’deki Afgan kaçakların gitmelerinin hayvancılığı bitireceğini ifade etti;
Türkiye’de iktidarın sığınmacı politikalarına yönelik tepkiler büyürken, skandal bir açıklama da Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan geldi. Bolat, Türkiye’deki Afganların gitmeleri durumunda hayvancılığın biteceğini savundu.
Bolat, Sabah‘a verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:
Ürün o kadar çok ki, çiftçi toplayacak adam bulamıyor. Ciddi bir elemansızlık problemi var. Bu açık yabancı işçilerle de kapatılamıyor. Örneğin bugün 25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz.“ (07/07/2024 Günki Gazete Haberi)

Gelde gülme!
Tarım, hayvancılık
endüstri, sebze-meyve ve Sera‘cılık
hiç bir zaman yabancı işçi gücüyle
kapatılamaz;
„Ucuz çalışıyor!“ diye Sığınmacı,
Patron ve Toprak Ağaları
dahada zengin yapılamaz!

Kapattık Köy Enüstütüleri‘ni,
sınırlarımızı Sığınmacı‘lara açtık;
Ne köylü eğitildi,
nede „Köylüyü Efendimiz!“ yaptık()
çok değil 20 yıl sonra
arapça ve afganca okutulacak okullarda,
bunlar iktidara gelecekler,
ve bize hükmedecekler!

(
) „Köylü Efendimizdir!“ sözü Atatürk’e aittir.

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sığınmacı (27) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sığınmacı (27) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SIĞINMACI (27) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL