Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Oğuz Can Hayali
Oğuz Can Hayali

İNSAN OLMAK (25)

Yorum

İNSAN OLMAK (25)

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

277

Okunma

İNSAN OLMAK (25)

Hor görülüyorsa toplumda kızın ve karın
okulda başarı gösteremiyorsa çocukların,
hasta ilaç alamıyorsa parasızlıktan,
komşun da can çekişiyorsa açlıktan;
Oruç, Ramazan,
Fitre, Zekat, Bayram,
Ümre vede Hac...
Bunlara deva mı olacak?

Sen geçinirken kıt-kanaat,
diğerleri dikiyorsa kat-üstüne-kat,
birinin “Baba yadigarı” donanmaları varsa,
öbürünün mal varlığı Monoka Kırallığı’nı aşıyorsa;
Tuttulan oruç, Mubarek Ramazan,
kutlanacak olan her iki dini Bayram
verilen Fitre, Zekat,
gidilen Ümre ve Hac...
Tüm bu haksızlıklara deva mı olacak?

Biri yalan söylüyor,
sahte diplomalarını hâlâ saklıyorsa,
diğeri bademliyorsa çocukları Tarikat’larda
vede diğerleri bunları duyuyor, görüyor,
biliyor ama göz yumuyorsa;
“Elhamdürüllah Müslümanım!” Dersen,()
fakire sadaka verir gibi Fitre-Zekat bile versen...
Gideceğin Ümre ve Hac
seni asla ve asla günahlarından kurtaramıyacak!

(
) Bu satırlar “Sahte Müslümanlar” için yazılmıştır. Gerçek Müslüman kardeşleriminin hiçbirisinin alınacağını ummuyorum.

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
İnsan olmak (25) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İnsan olmak (25) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNSAN OLMAK (25) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL