Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Oğuz Can Hayali
Oğuz Can Hayali

AKIŞ (1)

Yorum

AKIŞ (1)

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

333

Okunma

AKIŞ (1)

“Zaman’ın Anlaşılması” çok ilginç bir kavram. Çünk Zaman var ama hemde yok! Biz doğduk, tamam; Bu “Ben” im başlangıcım ve şimdi 83 yaşındayım. (=İsmini bilmediğim bir İngiliz düşünürün yazısından aynen alıntıdır.) Bu zaman çizelgesinde uzun bir yol kat ettim ve ne kadar zamanım kaldığınıda bilmiyorum. Ama zamanım tükeniyor. Yani bu DOĞRUSAL(=çizgisel) bir zaman kavramıdır.
Fakat Kuantum Mekaniği’nde, Kuantum Fiziği’nde; Zaman ve Mekan yoktur, çünki sadece “Şu An” vardır ki, bu şuandaki akışta olan “Herşey” dir. Bunu elde etmek, yakalamak çok zor birşey.
Sorunlu bir şekilde zamanımızı geçmişte geçiriyor ve geleceğe yönelik planlar yapıyoruz, ama “Şu An” (=Şimdiki Zaman) da çok az! “Şu An” kişiye bir hediyedir.(=İngilizcede “Şu A”n ile “Hediye” aynı anlama gelir).
Şimdi “An” da çok vakit geçirmeliyiz ama biz “An” da kalamıyoruz. Bu geçeği fark etmek te çok garip!” ( Bu yazının sahibini biliyorsanız yada bulursanız lütfen bana bildirin ki, alıntı yaptığım kişiyi yazabileyim.)

Güneş batmaz,
karanlık denen,
yer kürenin öbür yüzüdür
ve durmadan aydınlanır yeniden.
Gerçek yörüngesinden asla şaşmaz,
Zaman;
Yılmadan akan
İçsel bir gelişimin ürünüdür.

Tarih hata yapmaz!
Hatayı yapan,
yapılanı Tanrı buyruğu yada Alın Yazısı sanan
Pasıf, güçsüz, bilinçsiz, gerici, madrabaz
tutucu insandır ki;
Onların arzu ve hedefi; “Daima Geri!”

Onlar;
Sis, bulut ve karanlık gibi;
Ateşi söndürmeye, aydınlığı örtmeye,
gerçekleri gölgelemeye,
güneşi öldürmeye çalışırlar.

“Aydınlık” ise her an vardır.
Bulutlar kalın bir duvar, sis örtüsü,
ve ömrü
ilk yağmura kadarır.

Bzler;
hata yapmayan,
yapanı yargılayan
kişiler;
Kayıp gibi görünen,
bulutlara gömülen,
geçitleri zorlu bir yamacın,
erişimi güçlü yalçın bir dağın
zirvesini görürüz
ve şu AN’ı düşünürüz.()

Düşün,
dün geçmişten bir gün,
bugün ise hatırlanılacak ”Bir An” kalacaktır.
Yarınlarda yine, bir kere daha
yeni bir AN doğacaktıtr!
Bizler sorumluyuz yalnızca,
“Şu an”ı yakalayıp-kurtarmaya.

(
)Present(=İngilizce) kelimesi türçeye tercüme edildiğinde; “Hediye” ve aynı zamanda “şimdiki zaman” yani “Şu An” anlamına gelir. ŞİİRİN HİKAYESİ ve şiirimde anlatmaya çalışılan AKIŞ; Ne ileriye(=Geleceğe) doğru yapılan bir plan, nede geriye(=Geçmişe) doğru giden yada gidilmesine çalışılan tutucu bir özentidir. AN’ın boyutu yoktur. “Nokta” gibi bulunduğu “Şu andaki” yerin derinine (=Düşüncel olarak) gidilmesidir ki, buda bilincimizi, benliğimizi belirler. Korunması yada daha mükemmelleştirilmesi gereken de budur. Bilmem anlatabiliyormuyum?

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Akış (1) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Akış (1) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AKIŞ (1) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL