Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs
Oğuz Can Hayali
Oğuz Can Hayali

İSTANBUL PEMBE (31)

Yorum

İSTANBUL PEMBE (31)

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

Okunma

İSTANBUL PEMBE (31)

Ormanda bir kavga-kargaşa,()
amanin böyle şey gelmesin başa;
"- Kralın yelesi sahte imiş."
demiş bir tanesi;
" Yani Peruk!"
"- Nerden çıkardın bunu moruk?"
diye sormuş tarla faresi;
"- Hani kükredimi yeri-göğü oynatan,
bizi korkutan
ormanın kıralı aslan
kel mi şimdi,
yani?"

Evet ne diyorduk;
"-Hepsi uyduruk!
Yelesiz aslan olamaz ki ormanda,
nereden çıktı bu peruk,
böyle bir safsata?
Kel olsa konurmu başa
-aslı değil yani sahtesi-
orman halkına rezil olduk,
hele böyle bir zamanda?"
demiş can paresi,
kaplan bahçelisi;
"- Ortağın kel olduğunu bilmiyorduk!"
-yalanında böylesi-

(
) İSTANBUL PEMBE şiirleri hayvanlar için yazılmıştır. İnsanların alınmaya asla-ve-asla hakları yoktur.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
İstanbul pembe (31) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İstanbul pembe (31) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İSTANBUL PEMBE (31) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ
İsmailoğlu Mustafa YILMAZ, @ismailoglumustafayilmaz
2.7.2019 18:14:51
Şiir dostu;

Şiiri ve şairini canı gönülden alkışlıyorum…
Beğendim…

....................................Saygı ve selamlar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL