Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (mao)

Gül Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Gül" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Gül ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Gül" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Gül ile ilgili " 25169 " şiir aşağıdadır.
Sormayın kışını geçen yazını,
Küsmüş açmıyor artık güz güllerim.
Gönül kırgın çalmaz artık sazını,
Yaprak,yaprak dökülür güz güllerim.
**

...
Devamını oku »
Bilgi demetini bir çiçek gibi
İşledim sizlerle bak nazlı nazlı
Gözümde, gönlümde yeşeren umut
Yayılır sizlerle bak nazlı nazlı.

...
Devamını oku »
Altı üstüneyse uyuşmaya bir duygunun kıyısına oturmuş
Göğsü rüzgâra daralmış insanların ve sokak arasında
Kayıp ilanı gölgelerini büyüdüm küçültüyorum
Vedalar öyle zor ki
Mesela susmak kadar şiirlerin yaşı olsa

...
Devamını oku »
Senden uzaklarda ıslandım gülüm
Gönlümün derdini eyvana serdim!
Bir ağaç köküne yaslandım gülüm

Dizlerim üstüne usulca çöktüm

...
Devamını oku »
Taht kurdun yalnızlığımın rıhtımlarına
Ayazlara bıraktığım bahtımın gülistanlığı
Bahar gülüşünle, ela gözlerinle yaktın beni...

Bunca seneler nasıl yaşamışım yokluğunda

...
Devamını oku »
Binlerce tebessüm duamdır sana
Saklama derdini gülsün gözlerin
En güzel armağan sevdamdır sana

Gönülde harlanan aşkın ateşi

...
Devamını oku »
Keşke Lelia
Kadınların her hali
“anne fıtratlarının saflığı”nı taşısa
ve erkeklerin de

...
Devamını oku »
Adını
Kimse bilmese de
Kime baksam sen
Kimi sevsem sen

...
Devamını oku »
Seni düşlüyorken yine
Fark ettim ki birden bire
Birikmiş sözcükler
haylice içimde
dizelere dönüşmekte

...
Devamını oku »
038. Filozof Nohutçu’ya Filiz ALTINÖZ, “Acaba Filozofumuz neye ağlar?” diye soruyor. Filozof Nohutçu, cevabı şiirle veriyor.

BİR ÖKÜZE DÜŞMÜŞ GÜLE AĞLARIM


...
Devamını oku »

İlk 558 559 560 561 562 563 564 565 566 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL