ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Festivalde İnanoğlu’na anlamlı ödül

20’nci Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nde usta yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu’na ‘Sinema Kültürüne Katkı’ ödülü verildi

19.11.2018

Festivalde İnanoğlu’na anlamlı ödül

Anadolu Üniversitesi ve AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nde Sinema Kültürüne Katkı Ödülü, usta yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu'na verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki salonda gerçekleştirildi. Festivalin açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve pek çok sinema oyuncusu katıldı. Sinema Kültürüne Katkı Ödülü'nü, 1997'de kurduğu Türker İnanoğlu Vakfı'nın (TÜRVAK) temsilcisi olarak öğretim görevlisi olan Nezih Orhon'un elinden alan İnanoğlu, "Çok mutluyum. Böyle bir ödüle layık görüldüğüm için. 6 yıl önce de aynı ödül için davet edilmiştim. Fakat hastalığımdan ötürü o zaman ödülümü almaya gelememiştim" dedi.

IKI USTAYA DAHA ÖDÜL
Festivalin "Onur Ödülleri", Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Itır Esen ile Macit Koper'e takdim edildi. "Sinema Emek Ödülleri" yönetmen Yılmaz Atadeniz, görüntü yönetmeni Çetin Tunca ile makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş'e, "Yılın Performansı Ödülleri", Damla Sönmez ve Kemal Burak Alper'e verildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 24.11.2018 16:44:30
Kutluyorum Türker Beyefendi yi. Daha fazlası nı hak ediyor. Türk Sinemasında emeği çok. Çocukluğumuz, gençliğimiz Erler film eserlerini izleyerek geçti. Saygılarımla...


Yorum Yapın

Festivalde İnanoğlu’na anlamlı ödül ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.