ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Torbalıda Tiyatro Günleri Başladı

Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Topluluğu (BKM) de gösterime giren Yalancının Mumu adlı oyunla perdelerini açtı.

1.12.2014

Torbalıda Tiyatro Günleri Başladı

Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Topluluğu (BKM) de gösterime giren Yalancının Mumu adlı oyunla perdelerini açtı.
Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Topluluğu’nun tiyatro öğretmeni Caner Hakbilen tarafından yazılan “Yalancının Mumu” çocuk oyununun galası geçtiğimiz Cuma günü Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Salon oyunu izlemeye gelen misafirler tarafından doldurulurken minik seyirciler oyunu ayakta alkışladı.
“Yalancının Mumu” adlı tiyatro gösterisinin yalan söylemenin kötü bir davranış biçimi olduğunu minik izleyicilere anlatan eğitim amaçlı bir çocuk oyunu olduğunu belirten Caner Hakbilen, “Yalancının Mumu Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor okullarında eğitim gören, daha önce sahne deneyimi olmayan ve tarafımızdan yetiştiren 8 oyuncu kadrosuyla hazırladığımız bir oyun. Oyunumuza 2 ay gibi bir sürede hazırladık. Tiyatro sanatında 2 aylık hazırlık ve prova süresi kısa bir süre olarak tabir edilir. Öğrencilerimizi bu kadar kısa sürede sergiledikleri başarılı oyun için tebrik ediyorum. Torbalı Belediyesi Kültür Sanat ve Spor topluluğu olarak hem büyüklere yönelik hem de çocuklarımıza yönelik oyunlarımız olacak. Yeteneğine güvenen tiyatro sanatına merakı olan tüm vatandaşlarımızı Belediye Kültür Merkezi (BKM) deki tiyatro derslerine davet ediyorum” dedi.
BAŞKAN GÖRMEZ OYUNU İZLEDİ
Eşiyle beraber oyunu izleyen Adnan Yaşar Görmez oyunun sonunda yönetmen Caner Hakbilen’e teşekkür etti. Bu etkinliklerin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Görmez ‘Torbalı’da sosyal ve kültürel etkinlikler artarak devam edecek. Öğretmenimiz Caner Bey’i ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem bizler hem de çocuklarımız çok güzel bir akşam geçirdik.’’ dedi.
Özellikle veliler tarafından büyük beğeni ve takdir toplayan oyun her Cumartesi günü Torbalı Belediyesi Belediye Kültür Merkezi’nde (BKM) saat 12.00 da sahnelenmeye devam edecek. Çocuklara yönelik hem eğiten hem de eğlendiren bu tarz aktivitelerden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, böyle etkinliklerin çoğalmasını istediklerini eklediler.


Kaynak:
http://www.haber3.com/torbalida-tiyatro-gunleri-basladi-3048307h.htm


Yorumlar
"Torbalıda Tiyatro Günleri Başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Torbalıda Tiyatro Günleri Başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.