ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Erbil'de sokak çocuklarından sergi

Erbil'de kültür sanat alanında önemli etkinliklere imza atan Şanidar Galeri bu hafta özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Bir yardım kuruluşunun düzenlediği sergide sokak çocuklarının yaptığı resimler ve el işleri sergilendi

24.11.2014

Erbil'de sokak çocuklarından sergi

Erbil Şanidar galeri bu hafta önemli bir sergiye ev sahipliği yaptı. Ancak sergilenen resimler, el işleri ve objeler bu kez usta sanatçıların elinden değil, geçimini sokaklarda çalışarak kazanan çocukların elinden çıktı.
150 ÇOCUĞA 3 AYLIK EĞİTİM
Rwanga Yardım Derneği’nin başlattığı proje ile okula gitmeyen ve sokaklarda çalışan 150 çocuk 3 aylık eğitim aldı. 10’a yakın öğretmen çocuklara resim, el işi gibi konularda ders verdi. Bu eğitim sırasında hazırlanan eserler ise Şanidar Galeri’de düzenlenen sergi sayesinde Erbilliler ile buluştu.

Rwanga derneği bu eğitim sayesinde çocukları okula dönmeye teşvik ediyor. Dernek yetkilileri ise açılış gününe gösterilen ilgiden memnundu. Sergi sokak çocuklarının ve sığınmaevindeki kadınların yeteneklerini göstermek için açıldı. Rwanga Derneği 3 aylık bir kurs düzenledi.

“CESARETLENDİRMEK İÇİN”
Dernek yöneticileri bu eğitimi verirken, aralarında çok yetenekli çocukların ve kadınların olduğunu fark ettiklerini ve onları daha fazla eser yaratmak için cesaretlendirdiklerini söylediler. Bunun çok kolay bir iş olmadığını söyleyen dernek yöneticileri, “Ama ekibimiz sayesinde çok yaratıcı bir proje düzenlendi. Bugün burada gördüğünüz her şey bu kişiler tarafından meydana getirildi.”

ÇOCUKLAR ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ
Projeye katılan çocuklar da yaptıkları resimlerin sergilenmesinden dolayı heyecanlıydı. Sergide çalışması bulunan Meryem, şöyle konuştu: “Benim ismim Meryem. Bu gördüğünüz resimleri ben yaptım.”

Çalışması sergilenen bir diğer çocuk ise şu ifadeleri kullandı: “Ben Hasan. Bu resimleri hocamızla beraber yaptık. Şimdi de satılması için geldik.”

SIĞINMAEVİ KADINLARI EL İŞLERİ YAPTI
Sergide sadece resimler değil nakışlarla süslenmiş aynalar, mendil kutuları ve sepetler de yer aldı. Aynı zamanda sığınma evlerinde yaşayan kadınların yaptığı elişi eserleri de sergilendi.

Rwanga Derneği’nin bu sene düzenlediği serginin teması “Çocukların Hayali, Kadınların Umudu”. Sokak çocukları ile sığınevinde yaşayan kadınlar bir araya gelerek bu sergi için çeşitli resimler ve el işleri yaptılar. Yoğun bir kalabalık bu el işi çalışmaları görmeye geldiler.

Satışa sunulan eserlerin tamamı hayırsever bir vatandaş tarafından satın alındı. Elde edilen gelir ise zor durumda olan çocukların ailelerine bağışlanacak.


Kaynak:
http://www.dunyabulteni.net/gunun-haberleri/313871/erbilde-sokak-cocuklarindan-sergi-video


Yorumlar
"Erbil'de sokak çocuklarından sergi " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Erbil'de sokak çocuklarından sergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.