ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çin'de 4 bin yıllık baraj bulundu

Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde 4 bin yıllık sulama sistemi ve baraj bulunduğu bildirildi.

9.5.2014

Çin'de 4 bin yıllık baraj bulundu

Çin’in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde 4 bin yıllık sulama sistemi ve baraj bulunduğu bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, eyaletin Çıngdu şehrindeki bir inşaat sahasında antik sulama sistemiyle 147 metre uzunluğunda bir barajın ortaya çıkarıldığı kaydedildi.

Barajın tabanda 14, tepe noktasında ise 12 metre genişliğinde, elle kazılmış sekiz oluktan oluştuğu ve 1,3 metre yüksekliğinde olduğu ifade edildi.

Yetkililer, barajın etrafında beş ev kalıntısı ile 54 mezarın bulunduğunu açıkladı.

Uzmanlar, barajın Yangzı Nehri civarında şu ana kadar bulunan en eski baraj ve sulama sistemi olduğunu kaydetti.

Yeni bulunan sulama sisteminin, bölgenin kültür miraslarından Duciangyan sulama sisteminden 2 bin yıl daha eski olduğu açıklandı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 24.5.2014 07:24:03
Hakıkatdaki tek gerçeğe bakarsanız Müdün medeniyetlerin beşiği Anadolu Seçuklu Devletinin ve Müslüman Türklerin yaymış oldukları medeniyeten bütün dünyaya yayılmştır .Gittikleri her yere Medeniyet,huzur adlet refah ve mutluk götürmüşlerdir.Rahmetli Anatarafından Kürt kökenliyim,ama "Ne mutl,Müslüman Türküm diyene ve aziz Vatanını sevenlere selam olsun..

Mesaj Yaz 17.5.2014 01:46:19
O NA BAKARSAN KÜRDİSTANDA MEDENİYET 11 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANMAKTADIR SÜMERLER İLE BAŞLAR TARİK PERDESİ.


Mesaj Yaz 11.5.2014 01:21:03
"Cumhuriyet sonrası Türk mimarîsi binlerce yıl önceki Roma ve Çin şehir geleneğinden bile geridir. Bu başlı başına ihanettir..." Marka Filozofu


Yorum Yapın

Çin'de 4 bin yıllık baraj bulundu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.