ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Fetih 1453 Katar'da!

Türkiye'de izlenme rekorları kıran İstanbul'un fethinin anlatıldığı 'Fetih 1453' filmi Katar'da vizyona girdi.

30.9.2012

Fetih 1453 Katar'da!

Ülkedeki alışveriş merkezlerinin sinema salonlarında aynı anda gösterime giren filme, halk büyük ilgi gösterdi.

Başkent Doha’daki en büyük iki alışveriş merkezi Villaggio ve City Center’da filmin gösterildiği salonlarda doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı.

İngilizce dublajlı ve Arapça alt yazılı olarak gösterilen film, başta Katarlılar olmak üzere ülkedeki yabancılardan büyük ilgi gördü.

City Center’daki ilk seansın ardından filmi değerlendiren Katarlı sinemaseverler, ’Fetih 1453’e tam puan verdi.

İzleyicilerden Muhammed el-Marri, filmi dünya standartlarında bulduğunu belirterek, ’’Böyle başarılı bir filme imza attıkları için Türkler’i kutluyorum’’ dedi.

Filme 3 kız arkadaşıyla birlikte gelen Ayşe el-Kuvari ise, filmin gösterime girmesini uzun zamandır beklediklerini ve beklediklerine değdiğini söyledi.

’Fetih 1453’ü çok beğendiklerini belirten Kuvari ve arkadaşları, ’’Film gerçekten harikaydı, ama İngilizce dublaj yerine orijinal halinde Türkçe olarak yayımlanmasını tercih ederdik’’ yorumunu yaptı.

Türk ve Osmanlı tarihine büyük ilgi duyduğunu dile getiren Buseyna Ahmed de, Fatih Sultan Mehmed’i filme gelmeden önce de bildiğini, filmin ardından O’na ve İstanbul’a olan merakının daha da arttığını ifade etti.

Filmin tanıtım fragmanları, birkaç haftadır hem İngilizce hem Arapça olarak ülkedeki yerel televizyon kanallarında yayımlanıyordu.

Film Katar’daki sinemalarda, İngilizce olarak ’İki İmparatorluğun Savaşı’’, Arapça olarak ise ’’Fatih Sultan’’ yazılı iki ayrı afişle tanıtıldı.

Türkiye’nin 17 milyon dolarla en yüksek bütçeli filmi olan ’Fetih 1453’, geçtiğimiz haftalarda başrol oyuncularının da katılımıyla Mısır’da gösterime girmiş, filmin birkaç gün önce de Dubai’de galası yapılmıştı.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.10.2012 01:03:55
lübnanda gösterime giren film (ortadoks) hristiyanlığa hakaret içerdiği gerekçesiyle yayından kaldırılmıştır.

İslamiyete karşı yapılan onca çirkinliği göremeyen ve ses çıkarmayan bu ahmaklar, tarihi gerçekleri kabullenemediği için, bu yola baş vurdukları açıkça ortadadır.

saygı sevgi ve selamlarımla...



Yorum Yapın

Fetih 1453 Katar'da! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.