ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ankara 41 ayrı konserle Guinness'e girdi

Büyük Ankara Festivali, Başkent'in farklı noktalarında eş zamanlı olarak müzik grupları tarafından verilen 41 ayrı konserle, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

7.7.2012

Ankara 41 ayrı konserle Guinness'e girdi

Müzik gruplarının verdiği konserler saat 20.30’da başladı ve 2 saat boyunca Başkent’in dört bir tarafında müzik ziyafeti sunuldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, aynı anda en fazla konserin verildiği rekorun tescil edildiği sertifika, Guinness Dünya Rekorlar Türkiye Temsilcisi Şeyma Subaşı tarafından takdim edildi.

Hipodrom alanındaki konser sahnesinde sertifikayı alan Başkan Gökçek, Shopping Fest ve Büyük Ankara Festivali süresince Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na 3 kez girmeye hak kazanıldığını belirterek, bunun da bir dünya rekoru olduğunu söyledi.

Büyük Ankara Festivali alanını dolduran Başkentliler, sanatçı Sibel Can’ın verdiği konserle coştu. Başkent’in 41 ayrı noktasında eş zamanlı olarak düzenlenen 41 ayrı konser sonucunda kırılan Dünya Rekoru’na da tanıklık etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Büyük Ankara Festivali’nde çeşit çeşit aktiviteler, ödüllü yarışmalar, ilginç şovlar, rekor denemeleri, yerli ve yabancı sanatçılar verdiği konserlerle bir yıla daha damgasını vurdu.

Rekor sertifikasını almak üzere sahneye davet edilen Başkan Melih Gökçek, on binlere seslenerek, "Dünyanın hiçbir yerinde bir festival boyunca 3 ayrı kez dünya rekoru kıran başka bir ülke yok. İlk önce dünyanın en büyük döneri, ikinci olarak, aynı anda 531 kişiye makyaj yapılması ve bu gece de eş zamanlı olarak 41 ayrı yerde konserler verilmesi ile bu hakkı kazandık." dedi. Ankara’nın zaten rekorlar başkenti olduğunu ifade eden Başkan Melih Gökçek, bu kez de Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girerek, bu konuda da birinci olduğunu söyledi.
Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından sertifikayı ’41 kere maşallah’ diyerek takdim eden Guinness Dünya Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Şeyma Subaşı, bir festivalde 3 ayrı dünya rekoru kırılmasının çok önemli olduğunu kaydederek, "Bu da bir rekor." diye konuştu.

Kaynak:haber7.com

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.7.2012 12:27:30
İlgimi çekmeyen konserler

Mesaj Yaz 2.7.2012 22:02:20
Hepsi gençliğin bilim ve teknolojiden uzak tutulması için tuzak.Her şehire bir bilim yuvası açın o parayla,gençler tekerleğin hangi kanuna göre döndüğünü öğrensin önce,sonra binsinler borçla alınmış arabalara.

Mesaj Yaz 2.7.2012 17:01:18
Alış veriş festivali.:))
Salt tüketim amaçlı olan bu palavraya ben çok kızdım.. Alış verişin canlanması, insanları mağazalara çekmek için şenlikler ve eğlence düzenlemek!
Önce para kazanmayı öğretelim sonrada harcamayı öğretiriz elbet diyen yok mu???*.:((
Hangi parayla lış veriş acaba?.



Yorum Yapın

Ankara 41 ayrı konserle Guinness'e girdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.