ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, davaya benzer, cefa çekmek de şahide: Şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki. MEVLANA Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Görme Engeliler "Aşk" Dedi

Görme engelliler için başlatılan "Telefon Kütüphanesi" projesinde en çok tercih edilen "Aşk" oldu.

13.4.2012

Görme Engeliler

Türkiye’nin ilk ‘Telefon Kütüphanesi’ ilklere imza atmaya devam ediyor. Proje kapsamında edebiyat dünyasının önde gelen yazarlarından Elif Şafak’ın aylarca ‘en çok okunan kitaplar’ listesinde birinci sırada yer alan eseri‘"Aşk", ‘Telefon Kütüphanesi’nde de görme engelliler tarafından en çok dinlenen eser oldu. Elif Şafak önümüzdeki günlerde yeni çıkaracağı kitabının bir bölümünü görme engelliler için kendi sesiyle okuyarak Telefon Kütüphanesi’ne kazandıracak.

Görme engelli kullanıcılara ücretsiz olarak ev telefonları üzerinden sesli kitap dinleme imkânı veren “Telefon Kütüphanesi”nde Elif Şafak’ın "Aşk"eseri 200’den fazla sesli kitap arasında en çok dinlenen kitap oldu.

Elif Şafak “Bir yazar olarak beni en çok mutlu eden şey kuşkusuz hikayelerimin okurlarla buluşması, kelimeler üzerinden köprüler kurulması. “Telefon Kütüphanesi” projesinden, katıldığım bir televizyon programına telefonla bağlanan bir görme engellinin “sizinle dün akşam Telefon Kütüphanesi aracılığıyla tanıştım” sözleriyle haberdar oldum ve bu durum beni gerçekten çok etkiledi. Kitaplarımın Türkiye’nin en ücra köşesindeki görme engelliye bile ulaştığını düşünmek çok etkileyici, umut verici. Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi’ne daha önce ulaşamadığım bu önemli kesime ulaşmama vasıta olduğu ve bu konuda hepimizde farkındalık yarattığı için teşekkür ederim. Böylesine önemli projelerin çoğalması ve gelişmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Ben de projeye bundan sonraki aşamalarında gönülden destek olacağım.” dedi.

Kaynak:ajanda.tv

Yorumlar
Mesaj Yaz 14.4.2012 17:20:54
Görme engellilerin gönül gözü öyle açık ki, tercihlerinin sevgiden yana olması olağan.


Yorum Yapın

Görme Engeliler "Aşk" Dedi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.