ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Attila İlhan ölümünün 6. yılında anıldı

Çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerinden gazeteci ve yazar Attila İlhan, ölümünün 6. yılında düzenlenen programla anıldı.

16.11.2011

Attila İlhan ölümünün 6. yılında anıldı

Moderatörlüğünü ünlü şairin yeğeni oyuncu Kerem Alışık’ın yaptığı gecede İlhan’ın sevilen eserleri okundu.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Merkezi’nde ölümünün 6. yılında, Türk şiirinin kilometre taşlarından ünlü şair Attila İlhan’ı anma programı düzenledi. Moderatörlüğünü, yazarın yeğeni Kerem Alışık’ın yaptığı programa İlhan’ın kardeşi Çolpan İlhan, Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yakup Çelik, Senarist Safa Önal ve çok sayıda davetli geldi. Salon katılımcılar tarafından tamamen dolduruldu.

Attila İlhan’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan gece, ünlü şairin eserlerinin seslendirmesiyle devam etti. Kısa kısa konuşmalar yapan Çolpan İlhan, Safa Önal ve Prof. Dr. Yakup Çelik, İlhan’ın bilinmeyen yönlerini anlattı. Elvan Boran ve Mehmet Önder’in seslendirdiği ünlü şairin eserleri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

"BANA ŞİİRİ SEVDİREN ATTİLA İLHAN’DI"

Attila İlhan’ın Türkiye’ye mal olmuş biri olduğunu belirten Kerem Alışık, gecede İlhan’ı şiir ve eserleriyle andıklarını aktardı. Attila İlhan ile ilgili en unutamadığı anısının ‘şiir’ olduğunu ifade eden Alışık şöyle devam etti: “7 yaşında bana şiir kitabını verip, beni şiire alıştırmasını ve bana şiiri sevdirmesini unutamıyorum. Ona şiirlerimi okurken titreyerek, heyecanlanmam unutamadığım anlardan biridir” ifadelerini kullandı.

Bu arada Haldun Taner’in ölümsüz eseri ’Keşanlı Ali Destanı’ isimli oyunla ilgili çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Alışık, önümüzdeki günlerde oyunun izleyiciyle buluşacağını aktardı.
Attila İlhan’ın eserlerini yıllardır okuduğunu belirten Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin en yaşlı öğrencisi Hüseyin Yağız, “İyi ki böyle bir insan dünyaya gelmiş.” diye konuştu.

Çok güzel bir gece olduğunu vurgulayan Burcu Gülek ise, “Attila İlhan’ı unutmak mümkün değil. Onu şiirlerle ve eserleriyle anmak çok güzel oldu.” dedi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 16.11.2011 16:16:26


Ben sana mecburum bilemezsinnn... :(


Mesaj Yaz 16.11.2011 16:05:33
Orhan Veli'den sonra şiir aşkıma şiirlerini katık ettiğim büyük Usta Attilâ İlhan

Ruhunuz Şâd olsun
Işıklar içinde uyuyasınız

Ne güzel eserler bıraktınız bizlere...



Yorum Yapın

Attila İlhan ölümünün 6. yılında anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.