ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mardin'de yüz yıl öncesine yolculuk!

7 bin yıllık geçmişe sahip olan ve UNESCO Dünya Mirası “Geçici Listesi”ne alınan Mardin Kültürel Peyzaj Alanı’ndaki tarihi mekanlarda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

19.8.2011

Mardin'de yüz yıl öncesine yolculuk!

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, bir süre önce Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında SIT alanında yapılan çalışmalarla UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almayı hedeflediklerini belirterek, bu amaçla tüm mekanlarda onarım çalışmasının yapıldığını söyledi.

Mardin’in "turizm" ile kalkınmasını amaçladıklarını vurgulayan Ayvaz, "Tüm kültürlere ait eserleri onarıyoruz. Mardin’in eski görünümüne kavuşmasını istiyoruz. Bu alada görünümü bozan 700 bina yıkılacak. Tarihi Dönüşüm Projesi tamamlandığında Mardin 100 yıl önceki görünüme kavuşacak. Bu sayede yıllık 1 milyon olan ziyaretçi sayısı 5 milyona yükselecek" dedi.

’MARDİN BU LİSTEDE YER ALACAK’

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ’UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmenin uzun bir süreci kapsadığını belirtti ve eksiklerin giderilmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

Tarihi kentin lazerli taramasını ve rölövesini çıkarılma çalışmasının 2012 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Ayanoğlu, "Hedefimiz Mardin’i UNESCO’nun Dünya Miras Listesine taşıyabilmektir. Mardin yakın bir tarihte bu listede yer alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Yorumlar
"Mardin'de yüz yıl öncesine yolculuk!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mardin'de yüz yıl öncesine yolculuk! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.