ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

7. Uluslararası Türkiye Aşıklar Şöleni, Gülay konseri ile son buldu

Bursa'da geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Aşıklar ve Şairler Şöleni'nin 7

6.7.2011

7. Uluslararası Türkiye Aşıklar Şöleni, Gülay konseri ile son buldu

Bursa’da geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Aşıklar ve Şairler Şöleni’nin 7.si, sanatçı Gülay’ın konseri ile son buldu.
Âşıklık geleneğini yeni nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen şölene, 10 ülkeden 85 şair ve aşık katıldı. 5 dalda yarıştığı dereceye giren aşık ve şairlere ödülleri verildi. Yarışma sonunda türkü dalında Ahmet Poyrazoğlu birinci, Abdullah Gizcice ikinci ve Kemale Mehtiyeva üçüncü oldu. Atışma dalında ise Nihat Sönmez birinci, Muhsin Özen ikinci, Haşim Gubalı üçüncü olmayı başardı.
Leb-değmez dalında da Erol Ergani birinci oldu. Arif İnan Yıldırım ikinci, Zafer Kazancı da üçüncülüğü elde etti. Şiir Yazma dalında ise Sevim Yakıcı birinci, Recep Ateş ikinci ve Hikmet Elitaş üçüncü oldu. Şiir Okuma dalında birinci Mustafa Firengiz olurken, Zeynel Beksaç ikinci, Dervişe Güneyyeli üçüncü olarak ödül aldı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, törende yaptığı konuşmada, "Hepinizin de bildiği gibi, bir milletin zekâsı, o milletin dili ve sanatı ile eşdeğerdir. Durum böyle olunca bütün milletimizin bu işe sahip çıkması gerekiyor. Biz de belediye olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 2 günden beri devam eden ve 7 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yarışmada amacımız, hem dilimizi geliştirmek, hem burada bulunan sanatçılarımızı, yazarlarımızı teşvik etmek. Türkçemizin konuşulduğu diğer ülkelerden gelen sanatçılarımız arasında bir dostluğu, kardeşliği pekiştirmek çok önemli." diye konuştu.
Ödül töreninin ardından sahne alan sanatçı Gülay, Bayrak Alanı’nı dolduran vatandaşlara konser verdi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.7.2011 12:23:20
Memleketim BURSAm benim,umarım seneye bende bir şiirim ile katılırım,saygılarımla...


Mesaj Yaz 7.7.2011 05:13:39
Sizi yürekten kutlar, başarılarınızın devamı dileğiyle saygılar sunarım. Selamlar.

Mesaj Yaz 6.7.2011 13:45:02
Benim için çok farklı bir çalışma idi.
Aslında ben ısmarlama şiir yazılmasına çok karşı idim. Ama şairlik ile aşıklığın sentezi olacak bir çalışma düşünüldü heralde.
Herkesin huzurunda, verilen bir konu hakkında sizden doğaçlama bir şiri yazmanız isteniyor ve sizin yazdığınız bu şiirin dereceye girmesi isteniyor.
Böyle bir çalışmada acemi olmama rağmen elimden geleni yaptım.

Benim de samimi olmam gerekirse sonuç beni şaşrıtmadı !

Art niyetsiz ve tüm samimiyeti ile beni onure eden, bana destek veren herkese, ve bu sevincimi sitede haber olarak veren site yinetimine teşekkür ederim.

selam ve saygımla.



Yorum Yapın

7. Uluslararası Türkiye Aşıklar Şöleni, Gülay konseri ile son buldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.