ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce çocuğu tarihle buluşturdu.

Erzurum’un merkeze uzak semtlerindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler, Müzeler Haftası dolayısıyla organize edilen etkinlik kapsamında müzelere taşındı. Otobüslerle okullarından alınan öğrenciler, önce Arkeoloji Müzesi’ne, ardından Atatürk Evi’ne götürülerek, Erzurum’un tarihi geçmişi ve arkeolojik kalıntılar hakkında bilgilendirildiler.

27.5.2011

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce çocuğu tarihle buluşturdu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Müzeler Haftası’na özel bir etkinliğe imzasını attı. Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu’nun da katıldığı özel etkinlikle, daha önce hiç müze görmemiş olan öğrenciler otobüslerle öğrenim gördükleri okullardan alınarak müzelere taşındı. Arkeoloji Müzesi ile Atatürk Evi’ni gezen öğrenciler, Müze Müdürlüğü’nün uzmanları tarafından özel olarak bilgilendirilirken, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Müzeler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğin, periyodik aralıklarla devam ettirileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLER OTOBÜSLERLE OKULLARINDAN ALINDILAR
Büyükşehir Belediyesi’nin Müzeler Haftası dolayısıyla düzenlediği özel etkinlik, merkeze uzak semtlerde öğrenim gören öğrencilerin, okullarından otobüslerle alınmasıyla başladı. Öğrencileri Erzurum Arkeoloji Müzesi’nde Müze Müdürü Mustafa Erkmen’le birlikte karşılayan Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, daha önce hiç müze görmemiş olan miniklerle özel olarak ilgilendi. Erzurum Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen tarihi kalıntı ve eserler hakkında öğrencilere Müze Müdürü Erkmen’le birlikte bilgiler aktaran Tavlaşoğlu, önlerinde sağlam bir gelecek inşa etmek isteyen nesillerin, öncelikle tarihi geçmişleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin, gerçekleştirdiği bu etkinlikle büyük bir sorumluluğu yerine getirdiğini anlatan Başkanvekili Tavlaşoğlu, “Müzeler, yüzlerce yıllık tarihi geçmişin şifrelerinin bir araya getirildiği en canlı mekanlar. Bu mekanların ziyaret edilmesi ise, tarihte nelerin olup bittiğini anlamak ve kavramak açısından çok önemli. Özellikle genç neslin, müzeler ve tarihi geçmişimiz konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor. Biz de bu farkındalığın oluşturulması amacıyla Müzeler Haftası’na özel bir etkinlik gerçekleştirdik. Daha önce müzeleri gezme imkanı bulamamış çocuklarımızı, tarihle ve tarihi geçmişin izleriyle bir araya getirelim istedik. Bu amaç doğrultusunda diğer okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizi de, müzelerimizi gezip görmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.
Müze Müdürü Mustafa Erkmen ise, Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen etkinliğin, hem kültürel, hem de kurumsal manada büyük önem taşıdığını ifade etti.
Öte yandan uzmanlar nezaretinde Arkeoloji Müzesi ve Atatürk Evi’ni gezen öğrenciler, gezi programının sonunda yine otobüslerle okullarına bırakıldılar.

Yorumlar
Mesaj Yaz 31.5.2011 00:50:17
aziziye tabyalarındaki mücadele bıçağın kemiğe dayandığı anmış, düşmanı içeri sokmamak için elinden geleni yapan bu milletin anısının yaşandığı yerleri görmek bizlerin vazifesidir, bu vazifeyi yerine getiren bütün tüzel kişiliklere şimdiden müteşekkirim....

Mesaj Yaz 30.5.2011 10:11:25
Erzurum ve Erzurum'lu yakışanı yapmıştır her zaman. Dadaşlarım benim...

Mesaj Yaz 29.5.2011 11:56:07
erzurum un çok gezilecek yeri var
erzurum büyümüş ,evvelden ,kongre caddesinden havuzbaşı gittin mi biterdi artık şimdi yaya olarak Erzurum mu gezmeyle bitiremezsin


Mesaj Yaz 29.5.2011 11:53:49
erzurumun çok gezilecek yeri var

Mesaj Yaz 28.5.2011 14:00:08
Nene Hatun olarak bu habere kayıtsız kalmak olur mu inş. bir gün bana da nasip olur tarihi değerlerini gezip görmek ...
Sonsuz selam ve saygımla.



Yorum Yapın

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce çocuğu tarihle buluşturdu. ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.