ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yunus Emre'nin hayatı film oluyor

Usta oyuncuların kadrosunda yer aldığı projeyi hayata geçiren isim yönetmen Kürşat Kızbaz

15.2.2011

Yunus Emre'nin hayatı film oluyor

Evrensel hümanizm düşüncesinin öncülerinden Yunus Emre’nin hayatı film tadında
çekilecek dramatik bir belgesele konu oluyor. Projenin mimarı ’Rumi-Ahlaf’, ’Çanakkale Destanı 1915’ ve ’Mevlana-Aşkın Dansı’ adlı belgesellere imza atan Kürşat Kızbaz.

ÇEKİMLER MAYISTA BAŞLIYOR
Çektiği belgesellerle uluslararası arenada büyük başarılara imza atan Kızbaz, son belgeseli ’Mevlana-Aşkın Dansı’nın Amerika turnesi sırasında başladığı senaryo hazırlıklarını tamamladı. Yunus Emre belgeselinin hazırlık süreci yedi ay sürdü. 20 Mayıs’ta çekimlerine İstanbul’da başlanacak film belgeselin çekimlerinin büyük bir kısmı da Türkiye’nin büyük şehirlerinden birinde çekilecek. Yunus’un yaşadığı Selçuklu kentini bire bir yansıtacak platonun yapımına da geçtiğimiz hafta başlandı.
Belgesel kadrosunda aralarında Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Selçuk Yöntem ve Burak Sergen gibi usta oyuncuların yer aldığını söyleyen yönetmen ve yapımcı Kızbaz, Yunus Emre’nin gençlik yıllarını kimin canlandıracağını ise sır gibi saklıyor.

Kadronun Türk oyunculardan oluştuğunu belirten Kızbaz, Yunus Emre’nin hocası Tapduk Emre’yi canlandırması için Hollywood’dan bir isimle çalışmak istediklerini, bu amaçla aylardır görüşmelerin sürdüğünü ve önemli mesafe katedildiğini açıkladı.

20 ÜLKEDEN DAVET GELDİ
Yunus Emre belgesel filminin çekimlerine başlamadan 20 ülkeden gösterim için davet aldıklarını söyleyen Kızbaz, "Bu heyecan verici önemli yapım için büyük bir kadro geceli gündüzlü çalışıyoruz. Çok önemli oyuncuların bir araya geleceği özel projeyle ilgili çok daha önemli detayları da kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacağız" dedi.


Yorumlar
Mesaj Yaz 15.2.2011 14:26:18
Nihayet geçte olsa olması çok iyi.Fakat mutasavvıflara hümanist denmesi yanlıştır.Yunus Emre yaratılanı Yaratan için severdi.Hümanizmde ise insan insan olduğu için sevilir ve saygı görür.Burada büyük bir fark vardır.Bazen küçük görünen yanlışlar büyük sorunlar çıkartabiliyor.
Saygılar..



Yorum Yapın

Yunus Emre'nin hayatı film oluyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.