ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Uyanık bir tek adam, uyuyan binlerce kişiden daha güçlüdür. S. Carnot Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yunus Emre Sempozyumu Sona Erdi

Yunus Emre'yi Anmak Amacıyla Düzenlenen Uluslararası Sempozyum, Yunus Emre Meydanı Açılışıyla Son Buldu.

24.5.2010

Yunus Emre Sempozyumu Sona Erdi

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, sevgi ve hoşgörü felsefesi üzerine yazdığı şiirleriyle dünyaya evrensel insan sevgisini aşılayan Yunus Emre’yi anmak amacıyla düzenlenen uluslararası sempozyum, Yunus Emre Meydanı açılışıyla son buldu.

Yıldırım Belediyesi ve Avrasya Dostluk Kültür Sanat ve Turizm Kurumu Başkanlığı tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen ’Nizami Gencevi’den Yunus Emre’ye, Kemal Atatürk’ten Haydar Aliyev’e Uzanan Sevgi ve Barış Yolu Uluslararası Sempozyumu’na yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen konuşmacı olarak katıldı.

Yunus Emre ve felsefesinin masaya yatırıldığı sempozyumun son gününde Prof. Dr. Gülnaz Abdullahzade "Türkiye ve Azerbaycan’ın Karşılıklı İlmi Aktarışlarının Musiki Sanatına etkisi", Prof. Dr. Nail Tan "Türk Dünyası’nda Hayatları Etrafında Halk Hikayesi Oluşmuş Halk Şairleri ve Hikayeleri", Prof. Dr. Hamza Caferov Haydar Aliyev ’Fenomeni’, Doç Dr. Yusuf Hüseyinoğlu "Hüseynov Nizami Gencevi’nin Kamillik Felsefesi" konularını ele aldı.

Değerlendirme oturumunun ardından, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Meydanı açılışına geçildi. Olumsuz havaya rağmen coşkuyla açılan Yunus Emre Meydanı’nda konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yunus Emre sempozyumu için yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarına tek tek teşekkür etti. Keskin, "Yunus Emre, 700 yıl öncesinden günümüze uzanan bir dil köprüsü, insandan insana uzatılmış sevgi, kardeşlik, hoşgörü elidir. Aradan geçen bunca zamana rağmen bugün bile insanlığa hala söyleyecek sözü olan bir dil ve gönül ustasıdır. Bu yüzden onun hayatı, fikri kişiliği, düşünceleri, tasavvufa getirdiği derinlik, evrensel insan sevgisinin doğru bir biçimde bilinmesi son derece önemlidir. Biz de bu nedenle Yıldırım Belediyesi olarak bu hafta sonu Yunus Emre ve felsefesini irdeleyerek, yeni nesillerle paylaşacağımız bir etkinlik hazırladık. Sizler de bu etkinliğimizde bizleri kırmayarak yanımızda oldunuz, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar
"Yunus Emre Sempozyumu Sona Erdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yunus Emre Sempozyumu Sona Erdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.