ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
ŞEMİSTAN

ŞEMİSTAN

30.12.2018 14:07:48

Tarihin her yerinde tuzaklar zafer olmuş
Tedbir elden gidince ağalar nefer olmuş
Hürriyet sevdasına köleden sefer olmuş
Geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye

Hocam güzel değinmişiniz birçok konu barındıran şiirinizi beğeniyle okudum, İnsanlar hazır bilgiye o kadar alışmış ki her şeyi bildiğini bilmese de kolayca bulacağını zannediyor oysa o kadar da basit olmadığını kendini ispatlamaya kalkınca görüyor. Biz hafızamızı yitirdik. Çok bilinen "İnsan Bir delikten iki defa kendini sokturmaz" veya "İnsan akıllı olsa tarih tekerrür etmez" vs gibi bilinen tecrübeleri defalarca tecrübe ederek bu günlere gelmişiz. Bir Osmanlı bilgi kirliliği vardır. herkes kendince yorumlar Osmanlı coğrafyasında. Müslümandan çok Hıristiyan Yahudi Mecusi vs var ama onları onca yıl bir arada tutan ne idi 18. asırda ortaya çıkan milliyetçilik akımlarının neleri değiştirdiğin anlamayanlar. Parçalanan Osmanlı coğrafyasının ne olduğunu anlayamaz.
Bu güne geldiğimizde oyuncular hep aynı oyunu daha da geliştirerek oynadığı halde, geçmişini bilmeyen toplumlara hoş yorumlarla bilgisiz insanlara cennetten bahçeler satar. Oysa cennet hak edilen yerdir yoluda bellidir. Sana bedava verilen avcının attığı yemdir. Sen av olmuşsan yakalanınca kimseye kızma demek kolay. Ancak insan kabahatini kabullense mahkemeler sinek avlardı.
Uzatmak istemiyorum hoş ve esen kalın

Şiir Bilgi


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.